Programsorozat

2023.07.01. 18:34

Szenior örömtáncosokkal telt meg a főtér pénteken Kiskunfélegyházán – galériával, videóval

Hatalmas sikert aratott a szenior örömtáncosok bemutatója pénteken este a félegyházi főtéren. A Béke-Tér-Zene programsorozat keretében a házigazda félegyházi csoportok mellett a csólyospálosi, a gátéri, a jászszentlászlói, a kiskunmajsai és a kömpöci táncosok avatták be a szép számú közönséget a szenior örömtánc világába. Csaknem százan népszerűsítették a forradalmian új, közösségi mozgásformát.

Vajda Piroska

Csaknem százan népszerűsítették a forradalmian új, közösségi mozgásformát.

Fotó: Vajda Piroska

Kiskunfélegyházán Kocsisné Móczár Julianna kezdeményezésére indultak el a szenior örömtánc foglalkozások. Most is az ő meghívására érkeztek Félegyházára tanítványai és a környékbeli települések csoportjai. 

Kocsisné Móczár Julianna, a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakközépiskola egykori igazgatónője nyugdíjba vonulása után sem tudta nélkülözni a tanítást, a közösséget és a mozgást, ezért vágott bele a tanulásba, majd kezdett újra tanítani. Ma már szenior-táncoktatóként Félegyházán és a környékbeli településeken tart örömtánc órákat. 

Elmondta, ezeken a foglalkozásokon mindenki a koreográfiára összpontosít, ami valóban segít a kikapcsolódásban. Ha elkalandoznak a gondolataink, akkor biztosan elrontjuk a koreográfiát. Ezek a foglalkozások amellett, hogy örömet okoznak, átmozgatják a táncosok testét, kitűnő agytorna is egyben. A zene lélekemelő hatása pedig köztudott – sorolta az örömtánc előnyeit Julianna. Arra is felhívta a figyelmet, hogy foglalkozásaikhoz bármikor csatlakozhatnak a kortársak, nem kell hozzá tánctudás, csak egy kényelmes cipő. Bizonyított tény, hogy a rendszeresen végzett szenior örömtánc jelentősen késlelteti a demencia folyamatát és az Alzheimer-kór kialakulását. Ezért azt javasolja minden kortársának, hogy biztassák egymást, karolják fel a bátortalanokat, és együtt próbálják ki ezt a kellemes és nagyon hasznos táncformát.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában