Ebtelep

2023.07.08. 17:23

Kóborkutyák tucatjait adták örökbe a keceli ebrendészeti telepen

A kiskőrösi térség kóborkutyáit a keceli ebrendészeti telepen gondozzák. Minden évben beszámol a telep vezetője az intézmény működtetéséről. Erről kapott tájékoztatást legutóbb a soltvadkerti önkormányzat. A jelentés szerint jelenleg 42 kutyát tartanak számon, amelyek ellátását két ebrendész és egy nyilvántartó-ügyintéző dolgozó végzi.

Barta Zsolt

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

 Az állatok takarmányozása biztosított azzal, hogy adományozási szerződést kötöttek a helyi SPAR üzlettel, ami a telep részére ingyenesen gyűjti a lejárat napján közfogyasztásra nem alkalmas élelmiszereket, valamint közétkeztetésből, vágóhídról, óvodákból szállítják az ételmaradékot, ezzel a takarmányozási költség nagy részét meg tudják takarítani. Egy év alatt 82 kutyának találtak új gazdát. Viszont a befogott kutyák száma döntően nem csökken. 

Például júniusi befogásból hét új kutya volt látható július elején az ebtelep honlapján. Korábban nagyon sok ebet vittek Németországba, most az ukrajnai háború miatt előbb az ott összegyűjtött négylábúakat keresik a nyugati örökbefogadók, kevesebb az érdeklődés a Kecelen ellátott kutyák iránt. 

Aki kutyust szeretne magának, annak az alábbi honlapot érdemes felkeresnie: www.ebtelepkecel.hu. A telepet pénteken 12–15 óra között, illetve szombaton 9–12 óra között lehet meglátogatni és egy négylábút kiválasztani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában