Kölyökidő tábor

2023.07.19. 13:49

Kirándultak, lovagoltak, táncoltak is a kölykök a majsai táborban – galériával, videóval

Ötödször szervezte meg a Kölyökidő táborát a majsai Civilek a Játszóterekért Egyesület. Az egyhetes tábor népszerűségét az is mutatja, hogy negyven fiatal tölti ezt a hetét a napközis táborban. Szerdán délelőtt néptánctanulás szerepelt a programban.

Tapodi Kálmán

Szerdán délelőtt néptánctanulás szerepelt a programban.

Fotó: Tapodi Kálmán

A városzéli ökotanya pajtájában Nokta Gábor táncpedagógus irányításával, jó hangulatban, játékos formában tanulták a tánclépéseket a gyerekek. Patyi Irén, a Pro Urbe-díjas egyesület elnöke elmondta: hétfőn abaligeti és orfői kiránduláson jártak, kedden a majsai tájházzal ismerkedtek és kézműveskedtek a résztvevők. A táborozók elsőként próbálhatták ki  annak a játszótérnek a játékelemeit is, ami az egyesület révén készült el az üdülőfaluban.

A Civilek a Játszóterekért Egyesület az egyik legaktívabb majsai civil szerveződés, akiknek köszönhetően több játszótér létesült, vagy éppen megújult Kiskunmajsán. Munkájukat 2022-ben az Az Év Bács-Kiskun Megyei Civil Szervezete díjjal ismerték el.

Az egyesület elnökétől megtudtuk: csütörtökön a Kiskunmajsai Lovas Klub jóvoltából az egész napot egy lovas tanyán töltik, ahol lovagolás és sétakocsikázás lesz a program. Pénteken kunfehértói strandolással zárul az idei Kölyökidő tábor.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában