Városrendészet

2024.06.17. 14:47

Térfigyelő kamera buktatta le az illegális szemetelőt Kecskeméten

Lakásfelújításból származó szemetet helyeztek el illegálisan egy közterületen lévő hulladéktárolóba. A tetteseket térfigyelő kamera buktatta le.

Baon.hu

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársa hétfő reggel arról értesítette a városrendészetet, hogy ismeretlen tettesek nagy mennyiségű építési hulladékot helyeztek el egy belvárosi hulladéktároló edényben.

illegális szemetelés, városrendészet, eljárás
Térfigyelő kamera buktatta le az illegális szemetelőt Kecskeméten
Forrás: Kecskeméti Városrendészet

A közterület-felügyelők nyomban adatgyűjtésbe kezdtek és a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány tulajdonában lévő térfigyelő kamerák felvételeit elemezték. A felvételeken jól látható, hogy egy közelben lévő lakásból engedik le vödrökben az építési hulladékot, majd a hulladéktárolóba öntik. Az adatgyűjtésnek és a kamerák felvételeinek köszönhetően nem volt nehéz feladat a feltételezett elkövetők beazonosítása.

A felújítás alatt álló ingatlan tulajdonosa beismerte tettét, a városrendészektől kedd reggelig kapott haladékot a hulladékudvarba történő szállításra és a hulladékudvar mérlegjegyének bemutatására.

A városrendészet az elkövetővel szemben eljárást kezdeményez, mivel az illegálisan elhelyezett hulladék elszállítása nem mentesíti a szemetelőt az általa elkövetett jogsértés következményeitől.

Dr. Német Zsolt, a városrendészet vezetője továbbra is arra kéri a lakosságot, hogy segítsék a városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladék megszüntetése, illetve felszámolása közös érdekünk. Amennyiben illegális hulladék elhelyezését észlelik, vagy lerakóhelyet látnak, hívják a városrendészetet a 20/621-5599-es számon, vagy használják az intézmény honlapján lévő lakossági bejelentő felületet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!