Együttműködés

2023.07.11. 16:51

Jól használható képzést nyújt az egészségügyben dolgozóknak a Gál Ferenc Egyetem – galériával

Együttműködési megállapodást írt alá a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház és a Gál Ferenc Egyetem kedden a megyei kórházban. Az együttműködés keretében az egészségügyi dolgozóknak kínálnak egészségügyi működési kártyájuk megújítására szolgáló kredites képzéseket, valamint olyan egyéb fejlesztéseket, amit mindennapi munkájukban hasznosíthatnak.

Horváth Péter

Az együttműködési megállapodás aláírásakor Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora elmondta, hogy két területen is együttműködik az egyetem a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházzal

Fotó: Bús Csaba

Az együttműködési megállapodás aláírásakor Dux László, a Gál Ferenc Egyetem rektora elmondta, hogy két területen is együttműködik az egyetem a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházzal. Egyrészt államilag előírt kreditszerző képzéseket biztosít, illetve ezen kívül általánosabb szakmai műveltséget biztosító továbbképzési lehetőséget. A Kecskeméti Szakképzési Centrum tanulói pedig az egyetem képzését elvégezve többletpontokhoz juthatnak a Gál Ferenc Egyetemre való felvételihez. A rektor kiemelte: Bács-Kiskunban is szeretnék közelebb vinni az emberekhez a képzési lehetőséget, ami az értelmiség helybentartását is elősegítheti.

Dr. Vincze Gábor, az egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Kar dékánja elmondta, hogy egyrészt az egészségügyi kártya megújítása érdekében kötelező szakmacsoportos továbbképzéseken vehetnek részt a kórház dolgozói. A több évtizede működő intézmény ilyen fejlesztést idén is számos témakörben tartott, ebben az esztendőben mintegy 600 fő részvételével. A képzésekben a megyénkben dolgozó diplomás egészségügyi szakdolgozók is kreditet szerezhetnek. A másik terület a szakképzéssel kapcsolatos. A felsőfokú intézmény és a technikum által közösen kidolgozott technikusi szakmai képzés elvégzése után pluszkreditpontot kapnak a Gál Ferenc Egyetemre felvételizők. Ez utóbbi célja, hogy a technikusi képzés egyben életpályát kínáljon azzal, hogy megadja a felsőfokú továbbtanulás lehetőségét.

Dr. Gondos Miklós főigazgató üdvözölte az együttműködés lehetőségét, melynek keretében nemcsak a kötelező tanfolyamokat vehetik igénybe a szakemberek, hanem olyan képzéseken is részt vehetnek, melyekre eddig nem volt lehetőségük, és főként: felkelti az érdeklődésüket, részvételre ösztönöz, és a tanultakat beépíthetik mindennapi munkájukba.

Dr. Mák Kornél, az egyetem Bolberitz Pál Képzési Központ docense elmondta, hogy harmadik éve működik az egyetem intézményi szinten Bács-Kiskunban, ahol immár modern kredites képzések is megvalósulnak. Ilyen például a rákbetegség felismerése és megelőzése, mentálhigiénés zavarok prevenciója, kezelése, a pszichológiai ismeretek, illetve az ápolói munka praxisának körébe tartozó kurzusok.

Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója méltatta az együttműködést, kiemelve azt, hogy perspektívát nyújt a szakképzésben tanulók számára a felsőoktatásba való belépésre.

Dr. Gulyás Zsolt dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány elmondta, hogy a rendőrség is részt vesz az együttműködésben, mégpedig a droghasználat és a különböző formában megnyilvánuló abúzusok megelőzésében és kezelésében adják át gyakorlati tapasztalatukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában