Rendezvény

2023.07.23. 18:03

Élőzenés bállal zárult a falunap Homokmégyen – képekkel

A több mint 125 éves múltra visszatekintő szüreti felvonulás mellett, Homokmégy legnagyobb rendezvénye a falunap, amelyet a hagyományokhoz híven június harmadik hétvégéjén rendeztek.

Zsiga Ferenc

A falunapnak helyet adó sportpálya és környezete igencsak benépesült kora délutánra

Fotó: Zsiga Ferenc

Az eseményre ezúttal is számos családhoz érkeztek távolabb élő rokonok, ismerősök, így a falunapnak helyet adó sportpálya és környezete igencsak benépesült kora délutánra, amikor elsőként a falu legkisebbjei élvezhették a számukra összeállított programokat. A légvár, népi fajátékok, arcfestés, hajfonás, Göncölszekér játszótér, cukorágyú, ugrálóvár és persze a lovaskocsi bemutatóval párosult lovaskocsikázás, az első körhinta menet minden bizonnyal hosszú időre nyomot hagy majd az emlékezetükben.

Nagy sikere volt az ugrálóvárnak
Fotó: Zsiga Ferenc
Lovaskocsi bemutató
Fotó: Zsiga Ferenc

A GymstiX Teammel való közös edzés már csak a pörgős zeneszámok miatt is vonzotta a serdülő korosztályokat, hogy aztán a járásban egyedülálló, igazi homokmégyi kuriózumból, az izomkötegeket megmozgató amerikai fociból a Homokmégy Storks csapata adjon ízelítőt. 

Az önkormányzat sátrában ekkortájt már javában főtt a közös vacsorára készülő vaddisznóhúsos káposzta, amely az ország, a megye egyik leghíresebb vadászközössége, a Homokmégyi Dózsa Vadásztársaság támogatásaként került a hosszan megterített asztalokra. 

A továbbiakban aztán kiteljesedett mindaz, ami a jól bevált forgatókönyv szerint a Homokmégyi Falunap eszenciáját adja.

Rengeteg program várta az érdeklődőket 
Fotó: Zsiga Ferenc

 A Homokmégy-Szakmár öregfiúk futballmérkőzés ugyan tempóját tekintve igencsak utalt a résztvevők 40 fölötti életkorára, viszont arra is, hogy az egymásnak feszülő csapatok tagjait régi barátság köti össze. Így aztán a találkozó sérülés és nagyobb csalódások nélkül, egymás hátba veregetésével, meleg kézfogásokkal ért véget, majd közös sörözéssel folytatódott.

A színpadon ekkor már javában dübörgött a hartai, idén 30 éves New Generation rock zenekar, amelyet a vidéki együttesek sorában igencsak megbecsült helyen emlegetnek.  A színpadi produkciók sora az óvodások műsorával kezdődött, a Kéknefelejcs asszonykórus előadásával, judo bemutatóval folytatódott, majd a Homokmégy Hagyományőrző Néptáncegyüttes fellépésével, és Tapolcsányiné Varga Krisztina polgármester beszédével zárult. Az idei falunap vidám közönsége a szombatról vasárnapra virradó napot az élőzenés bállal köszöntötte. 

New Generation rock zenekar
Fotó: Zsiga Ferenc
New Generation rock zenekar
Fotó: Zsiga Ferenc



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában