Alkotótábor

2023.07.25. 12:58

Balázspusztán táborozik a Krúdy Gyula Kör

Az idei évben Balázspusztán rendezi meg nyári alkotótáborát a Krúdy Gyula Kör. A háromnapos rendezvény pénteken kezdődik és vasárnap ér véget.

Gulyás Sándor

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

 – A Krúdy Gyula Kör Budapesten havi három-négy, vidéken havi rendszerességgel rendez zenés,- irodalmi,- és művész esteket. A külhoni magyar alkotótársakhoz évi rendszerességgel ellátogatunk. Ápoljuk nagynevű írók, költők munkásságát, szülőházuknál, hagyatéki színhelyeken emlékezünk meg róluk, többnapos Krúdy Alkotótábor keretében. Szám szerint a negyvenhetedik nyári táborunkban József Attila személyisége kapja a főszerepet, illetve Petőfi Sándor nyomába is eredünk – mondta el hírportálunk érdeklődésére Németh Nyiba Sándor elnök.

A rendezvény keretében tizenöt előadást tartanak Petőfi Sándorról, József Attiláról, Ady Endréről, Szendrey Júliáról. A Felső-Kiskunságot Székely Gábor kunszentmiklósi magángyűjtő képviseli. 

– A hagyományoknak megfelelően teret kapnak a íróink, költőink, festőművészeink. A hangulatot élőzene fokozza, a táborlakók Illés, Omega, Metró számokat hallgatnak egy neves zenész tolmácsolásában. Szabadszálláson meglátogatjuk a József Attila, és a Petőfi Sándor emlékhelyeket. Többek között a Dörmögő házat, József Attila nagyapjának egykori lakhelyét, Petőfi egyik nagy szerelme, Prielle Kornélia sírját – tette hozzá Németh Nyiba Sándor, aki egyben elmondta, hogy a Krúdy Gyula Kör jelenleg közel háromszáz tagot számlál, közöttük nagy sok az író, költő, festő és szobrászművész. Örökös tiszteletbeli tagjuk Lator László Kossuth-díjas költő, Baranyi Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, és a legendás Csukás István Kossuth-díjas magyar költő, író. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában