TOP Plusz

2023.06.02. 19:45

Több mint egymilliárd forintból újulhat meg a Molnártelepi út Félegyházán

Évtizedes probléma oldódhat meg Kiskunfélegyházán azzal, hogy 1,2 milliárd forint támogatást nyert az önkormányzat a Molnártelepi összekötő út felújítására – adta hírül közösségi oldalán Csányi József, polgármester.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Közleményében azt írja, hogy a tervek szerint az út meglévő 4 méter széles aszfaltburkolatát teljesen elbontják és az első 600 méteren 7 méter széles, utána 366 méter hosszon pedig 6,25 méter széles új út készül csapadékelvezetéssel és közvilágítással. Mivel az érintett úton nagy a kamionforgalom, az út két rétegben 40 cm útalapot kap, erre egy speciális üvegszál erősítésű aszfaltrács kerül, majd 2 rétegben 14 cm aszfaltburkolat épül. Teljesen új út készül az Izsáki úti vasúti átjárótól is, a biztonságos befordulást pedig külön kanyarodó sáv segíti majd. A polgármester azt is írja közleményében, hogy a sikeres pályázat komoly háttérmunkát igényelt és igényel. Nagyon sok kollégája dolgozik azon, hogy az építkezés minél hamarabb elkezdődhessen, de ez leghamarabb 2024-ben fog megtörténni.

Mint arról korábban többször is beszámoltunk, a vasúti sínekkel párhuzamos Molnártelepi út szinte járhatatlan, a megszámlálhatatlan kátyúk miatt sok helyen balesetveszélyes. Az útfelújítást nemcsak a környékben élők, hanem az ott működő vállalkozások is sürgették, hiszen az út jelenlegi műszaki állapota, áteresztő képessége nem alkalmas a jelentős teher- és személygépkocsi, valamint a gyalogos és kerékpáros forgalom lebonyolítására. Mindezek a problémák oldódnak meg a Bács-Kiskun megyei önkormányzat által koordinált TOP Plusz keretében elnyert vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában