Fejlődés

2022.11.28. 19:50

Pályázik a szinte járhatatlan Molnártelepi út felújítására a félegyházi önkormányzat

Évtizedes probléma oldóthat meg, amennyiben sikeresen zárul a félegyházi önkormányzat Molnártelepi összekötő út felújítására beadott pályázata.

Vajda Piroska

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A város egyik kiemelkedően fontos útjának rendbetételére csaknem 1,2 milliárd forint pályázati támogatási igénnyel az önkormányzat. Erről legutóbbi ülésén döntött a félegyházi képviselő-testület. 

Mint arról már többször is beszámoltunk, a vasúti sínekkel párhuzamos Molnártelepi út szinte járhatatlan, a megszámlálhatatlan kátyúk miatt sok helyen balesetveszélyes. Az útfelújítást nemcsak a környékben élők, hanem az ott működő vállalkozások is sürgetik, hiszen az út jelenlegi műszaki állapota, áteresztő képessége nem alkalmas a jelentős teher- és személygépkocsi, valamint a gyalogos és kerékpáros forgalom lebonyolítására.

Az út felújítására vonatkozó uniós pályázati felhívás a Bács-Kiskun megyei önkormányzat által koordinált  TOP PLUSZ keretében Helyi Gazdaságfejlesztés címen jelent meg. A pályázat lehetőséget biztosít a többségi önkormányzati tulajdonban lévő Ipari Parkok, iparterületek elérhetőségét biztosító megteremtő vagy erősítő utak vagy csomópontok felújítására, fejlesztésére, átépítésére vagy megerősítésére.

Az útfelújítás kapcsán elkészült előzetes tervek alapján a kalkulálható költségekkel számolva az Izsáki út balra kanyarodó sávval történő szélesítése és a Molnártelepi út mintegy 950 méteres szakaszának felújítása történhet meg az első ütemben.

Az érintett területek kapcsán az állami tulajdonban lévő, MÁV Zrt. vagyonkezelésében lévő ingatlanok ingyenes tulajdonba adása is folyamatban van, várhatóan jövő év első negyedévében már döntés születhet az átadásról – olvasható a témában készült előterjesztésben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában