Ünnep

2023.06.28. 18:10

Semmelweis-nap alkalmából olajfát ültettek a bajai Szent Rókus Kórház udvarán – galériával, videóval

A bajai Szent Rókus Kórház új épülete és a műtőblokk közti részen egy közel három méter magas, 15 éves olajfát ültettek el profi kertészek szerdán. Az ünnepélyes faültetésen megjelentek a kórház dolgozói, dr. Tóth Gábor főigazgató. Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője rövid köszöntőt mondott.

Márton Anna

Olajfát ültettek a bajai kórház udvarán

Fotó: Márton Anna

A július elsejei magyar egészségügy napja adta az apropóját a faültetésnek, melynek üzenete, hogy az olajfa akár több száz évig is képes életben maradni, s ez az állandóság szimbolizálja a bajai kórház helyzetét is, hiszen hosszú időre biztosítva van a jövője, főleg, amióta megkapta a vármegyei státuszt – hangzott el az eseményen. Az olajfa jelképezi a kórházat, amely dr. Tóth Gábor szerint mindig volt, van és lesz, a jövőben is.

Zsigó Róbert országgyűlési képviselője köszönetet mondott az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáért, azért, hogy mindennap segítenek az elesetteknek, azoknak, akik betegségben szenvednek. Emlékeztetett arra, hogy a tavalyi döntés, amely szerint Baja megyei jogú városi rangját visszakapta, a kórházat megyei jogú kórházzá emelte, amely biztonságot ad a téréségben élőknek és az itt dolgozóknak is. Valóban méltó az ünnepség ehhez a címhez – hangsúlyozta a honatya. Végül mindenkit arra kért, hogy továbbra is a térségben élőkért dolgozzanak.

Az olajfa az egyetértés, a béke, az áldás, a bizalom és a bölcsesség jelképe – fogalmazott dr. Tóth Gábor főigazgató. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában