Hőség

2023.06.23. 16:39

Naponta 40 köbméter vízzel hűtik Kecskemét utcáit – videóval

Még javában tart a kánikula. Péntek éjfélig van érvényben a másodfokú hőségriadó. Ennek megfelelően a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. meghatározott útvonalon megkezdte az utak portalanítását Kecskeméten.

Lizik-Varga Katalin

Portalanítja az utakat a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

Fotó: Mózesné-Kiss Ilona

A feladatot naponta négy ütemben végzik a riadó visszavonásáig. A tavalyi évben beszerzett Renault típusú, 8 köbméteres tartállyal felszerelt teherautó meghatározott útvonalon – a kiskörúton, gyűjtőutakon, sűrűn lakott városrészekben – halad a riadó időtartama alatt naponta 10 és 18 óra között. 

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai egy locsolóautóval járják a város utcáit a nyári forróság idején, és naponta csaknem 40 köbméter vizet locsolnak szét az útburkolat hűtése és portalanítása céljából. Ehhez egy műszakban öt alkalommal töltik fel a locsolóautó tartályát.

Hőségben naponta 9 és 20 óra között üzemel két párakapu is a főtéren, amely vízpár, vízköd képzésével nyújt felfrissülési lehetőséget a járókelőknek.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában