Magyar Közút Nonprofit Zrt.

2023.06.15. 17:21

Egyelőre nem épül körforgalom Lajosmizse határában

Az utóbbi időben sajnos egyre több balesetről lehet hallani, ami Lajosmizse határában az 5202-es és az 5211-es út kereszteződésében történik. Az említett helyszínen legtöbbször az elsőbbség meg nem adása miatt keletkezik közúti baleset, ugyanis az autókkal közlekedők sokszor figyelmen kívül hagyják a jelző táblát.  A helyi lakosok félnek az újabb balesetektől, sokan pedig úgy gondolják, hogy egy új körforgalom megépítése megoldaná a helyzetet. Olvasói megkeresésre az üggyel kapcsolatban megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztályát.

Lizik-Varga Katalin

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Forgalomtechnikai intézkedések bevezetésével több alkalommal is módosítottuk már a csomópont forgalmi rendjét a közlekedésbiztonság növelése érdekében, jelenleg pedig folyamatban van a csomópontot is tartalmazó 5211-es jelű Lajosmizse – Kunszentmiklós összekötő út 4+275 és 8+355 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása, melynek részeként további forgalomtechnikai intézkedést vezetünk be – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. 

Hangsúlyozta: Lajosmizse és Kerekegyháza irányából is konzolra szerelt, változtatható jelzésképű táblákat helyeznek fel, melyen „ÁLLJ! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla fog figyelemfelhívó villogó jelzést adni a közlekedők számára, illetve a csomópont területét veszélyes helyre figyelmeztető burkolati jellel látják el.  

Az osztályvezető elmondta, hogy a Lajosmizse és Kunszentmiklós közötti útszakasz felújítása áprilisban indult el és várhatóan júliusban fejeződik be. Mint mondta, társaságuk teljes körű felújítási beruházásokat csak külön elrendelés és a megvalósításhoz szükséges plusz költségvetési vagy európai uniós források biztosítása esetén indíthat el. A szóban forgó csomópont körforgalmi csomóponttá történő átépítése jelenleg nincs a tervezett, forrással rendelkező útfejlesztések között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában