Eredmények

2023.06.12. 16:50

Díjazták a legszebb lakótelepi kiskerteket Kecskeméten – galériával

Kecskeméten, a Virágos Árpádvárosért – A legszebb lakótelepi kiskertek című verseny eredményét hétfőn hirdették ki az Érzékelések kertjében. A legszebb kertet gondozók értékes virágvásárlási utalványokat kaptak további munkájukhoz segítségként.

Sebestyén Hajnalka

A legszebb kertet gondozók értékes virágvásárlási utalványokat kaptak további munkájukhoz segítségként

Fotó: Bús Csaba

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolája melletti Érzékelések kertjében tartották meg a ceremóniát. Király József, a körzet önkormányzati képviselője több éve meghirdeti a versenyt, melyen vannak már visszatérő nevezők, de újak is. A díjakat a zsűri elnökével, Harsányi Zsuzsanna festőművésszel közösen adták át.

Első lett a Damjanich utca 1–3. társasház kertészcsapata, ajándékuk 50 ezer forint értékű vásárlási utalvány a Gyenes kertészetbe. Második helyezést ért el az Árpád körút 14. számú ház előtti kiskert, művelői 30 ezer forintos utalványt vehettek át. Harmadik helyen végzett megosztva a Damjanich utca 5–7., illetve a Petőfi Sándor utca 10. szám előtti kertek csapatai, ajándékuk 20-20 ezer forintos virágutalvány.

Különdíjat, 10-10 ezer forintos vásárlási utalványt hárman kaptak: Batthyány utca 30., Árpád körút 16., Burga utca 11. szám előtti kiskertesek. Továbbá öt gyönyörű rózsabokrot a Batthyány utca 37., tíz egynyári virágot pedig a Batthyány utca 41. szám kiskert művelője vehetett át.

A díjátadás után elkísértük az első és harmadik helyezett csapat képviselőit a díjazott kertjeikhez, a Damjanich utcába. Mészárosné Editke, Górné Katika és Peták József elmondta: nagy szeretettel gondozzák a kiskerteket, néhány lakó összefogásával. Mindig vannak ötletek és segítő kezek a megvalósításhoz. Sajnos azonban nem egyszer a vandálok is megtalálják, és kitépik, kiszedik a virágokat. Szeretnék elérni, hogy bekamerázzák a területet, de eddig nem sikerült e téren előrébb lépniük.

Egy-egy ilyen rongálás után megfogalmazódik bennük, hogy feleslegesen dolgoznak a kiskertekkel, és feladják, de aztán az összetartás, a biztatás továbblendíti őket és évek óta gyönyörűen gondozzák, ápolják a panelrengetegben pompázó kerteket. Nagyon örülnek a díjaknak, az utalványoknak, lesz miből pótolni épp a napokban is ellopott virágokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában