Hagyomány

2023.06.06. 15:27

Díjátadó és főzőverseny színesítette a kunadacsi falunapot – galériával

Kunadacs község önkormányzata az idei évben is megrendezte hagyományos falunapját. A rendezvény keretében adták át a kitüntető címeket is.

Gulyás Sándor

A helyi óvodások, népdal- és tánccsoportok, zenekarok mellett neves előadók is színpadra léptek

Fotó: Gulyás Sándor, Kárpátiné 7 Tv

A falunapi program összeállításakor a szervezők nagy figyelmet fordítottak arra, hogy valamennyi korosztály megtalálja a kedvére valót. A helyi óvodások, népdal- és tánccsoportok, zenekarok mellett neves előadók is színpadra léptek. A közönség többek között a Kunadacsi Igazgyöngy Óvoda növendékeinek, a Hungarian Lion Dance, a Kínai Nemzeti Kulturális és Művészeti Egyesület, a Previ Team Egyesület Szabadidő-sport Szakosztálya, a Silvergroup, a Kunadacs Apraja-Nagyja Néptánc Egyesület műsorának tapsolhatott.

A falunap legkiemelkedőbb pillanata volt a kitüntetések átadása. A község önkormányzata a Kunadacsért Díjat Szabó József atyának adományozta. A település képviselő-testülete az idei esztendőben Szebb Kunadacsért Díjban részesítette Vidéki Mariettát, ifj. Valkai Károlyt, Bendárik Pétert, Becz Sándort, Kölesdi Imrét. Az elismeréseket dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Farkas Ildikó polgármester adta át.

–  Szabó József atyát 1987-ben szentelték pappá Kiskunmajsán. 

Az első lelkipásztori szolgálati helye Ágasegyházán volt. Plébániai kormányzóként tevékenykedett később Jászszentlászlón, majd 1996-tól helyettes plébánosként Kecskeméten. Kunszentmiklóson 2008-tól kezdte meg munkáját. 

József atya tevékenységének egyik gyümölcse, hogy katolikus iskola működik Kunadacson. A plébános közösségünkben közelebb hozta a vallást gyermekinkhez. Szülői, családi beszélgetésekkel, meghallgatásokkal visszaadta, vagy éppen segített megtalálni a hitet az itt élőknek. A törődés, iskolai, óvodai hittanoktatás, kirándulások, programok, életre szóló élmények maradnak gyermekeinknek – méltatta Szabó József munkásságát Farkas Ildikó polgármester.

Az idei esztendőben sem maradt el a hagyományos főzőverseny. A helyiek mellett a környező települések profi és amatőr szakácsai is a bogrács mellé álltak. A főzők három, pörkölt, hal- és vad, valamint egyéb kategóriában mérték össze tudásukat. – Nagyon sok birkából készült étel készült. Kiváló ízeket kóstolhattunk, amiből egyértelműen kitűnt, hogy a főzők nagyon sokat fejlődtek az utóbbi időben – értékelte az ételeket Asztalos István, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének elnöke.

A főzőverseny részletes eredményei:

Pörkölt jellegű pásztorételek:

  1. Bódog Ferenc és Varga József (rackapörkölt)
  2. ifj. Kőrözsi József (birkapörkölt)
  3. Koloszár József és Joó József (rackapörkölt)

Hal- és vad ételek:

  1. Mikulesz Károly (őzpörkölt)
  2. Varsányi Lajos (ponty halászlé)
  3. Pongrácz Ádám (vaddisznópörkölt)

Egyéb bográcsos és társás ételek:

  1. Mórocz József (tormaleveles töltött káposzta)
  2. Süvegesné Katalin (slambucz)
  3. Kovácsné Turbula Enikő (csorba leves) 

Különdíj: Hirt Péter (kecskepörkölt)

Abszolút első: Bódog Ferenc és Varga József (rackapörkölt)

Legjobb női szakács: Valkainé Baski Judit és Baski Anna (babgulyás)

A legtehetségesebb ifjú szakács: ifj. Földszin Krisztián (kakaspörkölt)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában