Finomságok

2023.06.17. 18:49

Bács-Kiskun tíz településén kóstolhatnak ingyen meggyet a gyümölcskedvelők

Június közepén érik a meggy. Így itt a szokásos meggykóstoltatás ideje. A keceli Fresh Fruit TÉSZ a jövő hét elején ingyenes meggyosztást szervez több településen a megyében. Éttermi napokat és bringatúrát is tartanak a szervezők.

Barta Zsolt

A keceli lányok kóstoltatják Kecskemét központjában a meggyet

Fotó: Barta Zsolt

Ha június, akkor ingyenes meggykóstoltatás. Évek óta így népszerűsítik idehaza, ezen belül Bács-Kiskunban a csodálatos gyümölcs fogyasztását. A kampány háromnapos, ingyenes meggykóstoltatási akcióval indul. A jövő hét első három napján 17 város 20 helyszínén, előre meghirdetett helyeken és időpontokban kínálják a friss, finom meggyet a járókelőknek, akik nyolc balatoni és tíz Bács-Kiskun megyei településen kóstolhatják meg az idei termést. A kóstoló mellé szórólapot is kapnak, melyen minden információt megtalálnak a meggy élettani hatásaival kapcsolatban.

Minderről Juhos Csaba, a keceli Fresh Fruit TÉSZ elnöke tájékoztatta hírportálunkat. De miért is kell ezt a gyümölcsöt reklámozni? Az elnök szerint a nyár egyik legfinomabb, hűsítő csemegéje. Kiváló antioxidáns, természetes ásványi anyag- és vitaminforrás, ráadásul sokféleképpen felhasználható. Hazánkban a meggy a második legnagyobb mennyiségben termesztett gyümölcs, a következő napokban nagyjából 3200 termelő dolgozik a betakarítással. Az ő munkájuk támogatását, illetve az egészséges táplálkozási szokások népszerűsítését tűzte ki célul a Fruitmarketing Kft.

Június 19. és 25. közt három különböző kampányelemmel próbálják népszerűsíteni a magyar gyümölcsöt, valamint a napi szintű zöldség- és gyümölcsfogyasztást. 

Az eseménysorozathoz két magyar termelői szervezet, a Fresh Fruit TÉSZ és a Balaton Ker-Tész Szövetkezet biztosítja a kiváló minőségű, friss meggyet.

A kóstoltatás vármegyei helyszínei, időpontjai: 

2023. 06. 19. hétfő

09:00-09:30-ig Császártöltés, Orvosi Rendelők parkoló

10:00-10:30-ig Kecel, Coop parkoló

11:30-12:00-ig Vadkerti-tó strandbejárat

12:30-13:00-ig Bócsa, Bócsa Market előtt (Vadkerti út 5.)

2023. 06. 20. kedd

09:00-09:30-ig Kiskőrös, Petőfi tér

10:00-10:30-ig Soltvadkert, Korona Cukrászda parkoló

11:30-12:30-ig Kecskemét, Széchenyi tér.

2023. 06. 21. szerda

09:00-10:00-ig Kalocsa, Búzapiac tér (volt Duna Áruház előtt)

10:30-11:00-ig Miske, Fő út és Szent Imre utca sarok

12.00-13.00-ig Kiskunhalas, Bethlen tér 

Meggyes éttermi napok

Péntektől vasárnapig országszerte 50 vállalkozó kedvű étterem szakácsai mutatják meg, milyen sokféle módon lehet felhasználni a meggyet a konyhában. A vendégek friss, magyar meggy felhasználásával készült ételeket, desszerteket rendelhetnek, és az egyszeri kulináris élményen túl inspirációt kapnak a gyümölcs otthoni felhasználásával kapcsolatban. A profik által megalkotott „meggyes gasztro” ötletek az otthoni főzés során is felhasználhatók. A kampány keretén belül a Fruitmarketing Kft ingyenesen biztosítja az séfek munkájához a meggyet, és az éttermekkel közösen hirdeti az akciót. Az érintett éttermek listája elérhető a cég Facebook-oldalán.

Meggy bringatúra 2023

A kampány harmadik eseményén a mozgásé lesz a főszerep. Június 24-én, szombaton rajtol a már hagyományosnak nevezhető Meggy Bringatúra. A résztvevők három különböző távon indulhatnak: lesz 34 , 62 és 110 kilométeres kör is. A rajt és a cél a keceli Fresh Fruit TÉSZ Szövetkezet telephelye, ahol beérkezéskor minden résztvevőt emléklappal, frissítőkkel és meggyes pitével várnak a szervezők. Érdeklődni a 06-20/230-0355-as telefonszámon, vagy az esemény Facebook-oldalán lehet. A részvétel ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában