Tájékoztatás

2023.05.31. 14:41

Elkezdődik a növényvédő permetezés Kecskeméten

A Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft. a május 31. és a június 15. közti időszakban végzi a platánfák csipkés poloska és gnomóniás levélgomba elleni permetezését − tájékoztatott közleményében a KVÜ.

Horváth Péter

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A közlemény szerint a jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22 és hajnali 4 óra  között számíthatnak megjelenésére a lakosok. A közleményben kiemelik, hogy a gép működése zajjal jár.

Ugyanebben az időszakban végzik a vegyes díszfák szövőlepke elleni permetezését is. A pókhálószerű sűrű szövetet készítő szövőlepke fészkeit a munkatársak nappal kutatják fel és nagy teljesítményű permetezővel célzottan juttatják ki rájuk a növényvédőszert.

Az alkalmazott növényvédőszerek munkaegészségügyi várakozási ideje nulla nap, de a közleményben kiemelik, hogy azoknál a fáknál, ahol portán belül vagy kívül haszonnövény van és élelmezési, takarmányozási célokat szolgál vagy szolgálhat, fontos tudni, hogy a megadott élelmezésügyi várakozási idő 21 nap, amely betartása kötelező. Ilyen lehet például a cseresznye, a meggy, vagy a szamóca. Ha autóra, kerítésre, egyéb tárgyra kerül a permetszer, akkor normál mosással eltávolítható − írja a KVÜ a közleményében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában