Kiskunhalas

2023.05.11. 18:43

Állami fenntartásúvá vált a Kiskunvíz Kft.

A Kiskunvíz Kft. halasi központjában a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója és a térség 54 polgármestere aláírták azokat a dokumentumokat, amelyekben rögzítették, hogy a települések a Kiskunvíz Kft.-ben lévő tulajdonrészüket, illetve egyes önkormányzatok esetében a teljes víziközmű-rendszert átadják a magyar államnak.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

– A térségben továbbra is a Kiskunvíz Kft. lesz a szolgáltató és az ügyfeleknek sem lesz teendője. Az állami fenntartás viszont nagyobb biztonságot jelenthet – adta hírül honlapján a Kiskunvíz Kft.

– Ami a legfontosabb, hogy bizakodással nézünk a jövő elé. A társaságunk az elmúlt tíz év során, tavaly zárt először negatív eredménnyel. A magyar kormány azon vízmű társaságoknak, illetve az önkormányzatoknak a segítségére sietett, akik negatív mérleggel zárták az évet. Gyakorlatilag a vagyonátadással átveszik az üzemeltetési jogokat és kötelességeket és ezáltal tulajdonképpen pénzt, forrást biztosítanak a társaságoknak – nyilatkozta Mátyus Zoltán, a Kiskunvíz Kft. ügyvezetője. 

Hozzátette: nagyon lényeges, hogy a tulajdonosváltásból a fogyasztók nem fognak észrevenni semmit, továbbra is a Kiskunvíz Kft. üzemeltet, működtet a településeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában