Megnövekedett igények

2023.04.18. 12:25

Száznál is több új parkoló kialakítását tervezik Kalocsán

Megoldódhat a belváros közlekedési anomáliája, amit a Szentháromság tér lezárása okozott.

Zsigmond Enikő

Az Esze Tamás utca és Szentháromság tér közötti zöldfelület helyén is további parkolókat terveztek

Fotó: Zsigmond Enikő

A város képviselő-testülete szabad utat engedett egy olyan komplex tervnek, mely nemcsak a Kossuth Lajos utca és Szent István király út közötti átkötésre kínál megoldást, hanem egyúttal több utca burkolatát is felújítanák. Továbbá elkészülne egy, a belváros tehermentesítését szolgáló elkerülő út. A megnövekedett parkolási igények kiszolgálása érdekében pedig több mint száz új parkolóhelyet alakítanának ki.

A tervezők a zöldterületek felhasználásával a Szent István király út Esze Tamás utca és Szentháromság tér közötti szakaszán, valamint a Gyermekotthon és a Kalocsai Szent István Gimnázium épülete előtti területen, a Hunyadi utcában, a Kígyó utcában, az új óvoda szomszédságában, jelenleg magántulajdonban lévő ingatlanok területén, a Kossuth Lajos utcán a Katolikus Iskola előtti és melletti közterületeken, valamint a Szent Kereszt Kórház főbejárata előtti területen javasolják új parkolóhelyek létesítését. 

Különösen ez utóbbi helyen és főleg délelőtt okoz káoszt, hogy a kórház környékén nincs elég parkoló. Az autósok a környező utcákban sokszor szabálytalanul, magánházak kapubejáróit elfoglalva, az utcafrontok növényeire ráállva oldják meg a parkolást. Az új óvodánál tervezett parkolók kialakításával kapcsolatosan, az érintett magántulajdonú ingatlanok esetében az önkormányzat írásbeli megkeresésére, a tulajdonosok előzetes eladási szándékukról tettek nyilatkozatot.

Az anyagi forráson kívül tehát minden megvan a megvalósítás megkezdéséhez, a város vezetése bízik benne, hogy a kormányhoz beadott egyedi támogatási kérelmük pozitív elbírálásban részesül. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában