Szórakozás

2023.04.06. 09:41

Húsvéti programkavalkád várja a kecskemétieket

Ingyenes, hagyományőrző, kincskereséssel és tánccal színesített húsvéti programra várják az érdeklődőket húsvéthétfőn a kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjteményben.

Sebestyén Hajnalka

A Húsvét üzenete az írott tojásokon című időszaki tárlat

Fotó: Sebestyén Hajnalka / archív-felvétel

Tavasz, tavasz, gyenge tavasz… címmel igazi tavaszi zsongásra, színes programkavalkádra számíthatnak az érdeklődők húsvét második napján, hétfőn 13 órától a kecskeméti Népi Iparművészeti Gyűjteményben.

Hímestojás-kiállítás, családi kincskeresés, hagyományos húsvéti locsolkodás bemutatása, népzenei koncert és táncház a Juhász zenekarral és a Kecskemét Táncegyüttes közreműködésével, valamint különleges ízkavalkád, népi fajátékok, kosaras körhinta szerepel a programban.

A 13 órás megnyitót követően 13.30-tól tárlatvezetést tartanak A húsvét üzenete az írott tojásokon című időszakos kiállításon. 14 órakor indul az interaktív családi kincskeresés az udvaron. 15.30-kor lesz hagyományos húsvéti locsolkodás-bemutató a Kecskemét Táncegyüttes közreműködésével. Koncertet ad 16 órakor a Juhász zenekar a Kecskemét Táncegyüttessel, 17 órakor pedig táncházra és tánctanulásra invitálnak mindenkit.

Az ünnepek alatt a Kecskeméti Katona József Múzeum többi tagintézménye – Cifrapalota, Szórakaténusz – pénteken, vasárnap és hétfőn zárva lesz, szombaton azonban várják az érdeklődőket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában