Előadás

2023.04.13. 07:00

A rózsák gondozásáról tanulhatnak az érdeklődők a kecskeméti könyvtárban – galériával

Új tematikával csábítja a Bács-Kiskun Megyei Katonai József Könyvtárba a növénybarátokat Hegedűs Ágoston „Guszti bácsi”, a Jó föld termékcsalád gyártója, a Magyar Rózsatársaság elnöke. Ezúttal, a rózsakert kialakítása felé fordul, hogy a június 14-i Kecskeméti II. Rózsa Forma-1 kertépítő versenyre már mindenki kellő tudással vértezhesse fel magát. 

Lizik-Varga Katalin

Hegedűs Ágoston szívügyének tekinti a rózsák megismertetését

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A megyei könyvtárban április 12-én egy növényismereti előadáson vehetett részt a közönség, ahol megtanulták, hogyan érdemes nekikezdeni a rózsakert-építésnek, pontosabban, mely fajok közül érdemes választani, hogy a végeredmény valóban rózsás legyen. 

Hegedűs Ágoston szívügyének tekinti a rózsák megismertetését, pontosabban annak az információnak az átadását, melynek birtokában bárki könnyen ültethet és gondozhat rózsákat. A Magyar Rózsatársaság elnöke 2008-ban rendezte meg az első Rózsa Forma-1 kertépítő versenyt a Boldogasszony Rózsakertben, melyet idén folytatni szeretne. Ezért egy 3 alkalmas előadás-sorozat keretében segít az érdeklődőknek felkészülni, beavatja őket a rózsakertépítés fortélyaiba. Nem titkolt szándéka, hogy felvirágoztassa a Boldogasszony Rózsakertet és egész Kecskemétet, amely a rózsakertépítők szorgalmának a segítségével még akár a rózsa fővárosává is válhat a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában