Ételosztás

2023.03.01. 18:56

Véget ért a huszonkét éve zajló jótékonysági ételosztás idei sorozata Baján

A 2022 novemberében, dr. Zöld László Csabáné főszervező, önkormányzati képviselő kezdeményezésére indult ételosztást 16 alkalommal tudták megvalósítani Baján. Volt olyan ételosztás, ahol a Máltai Szeretetszolgálat és a Cselekvő Fiatalokért Egyesület közösen osztották az ételt. Általában 250-300 adag ebédet osztottak szét, a jótékonykodást az Elizabeth Hotel segítségével valósították meg, ők vállalták az ételek elkészítését és a szállítást.

Márton Anna

Az idei utolsó ételosztáson. Középen Dr. Zöld László Csabáné, főszervező

Fotó: Márton Anna

– Immár 22 éve tudjuk évről évre megvalósítani az ételosztást. Kezdetben kevesebb ételt kínáltunk, akkor az Egészséges Baja Városért Közalapítvány adta a szervezeti hátteret. Két éve már nem ez a szervezet karolja fel az akciót, mivel a jelenlegi városvezetés visszavette tőlem ezt a lehetőséget, de mi nem ijedtünk meg. Én hiszek abban hogy az emberek tulajdonképpen a hátrányos helyzetűeken szeretnének segíteni és úgy gondolom, hogy mi évről évre tisztességesen megvalósítottuk a programot. Látható volt, hogy kik kapják a meleg ételt, hiszen nyílt téren zajlott az ételosztás – fogalmazott dr. Zöld László Csabáné.

Mint mondta, korábban a Közösségi Házban volt lehetőségük megrendezni az ebédek kiosztását, de az új városvezetés ezt nem biztosította részükre. A Ciszterci Ház gondnokával egyeztetve, oda tették át az ételosztás helyszínét. – A koronavírus-járvány miatt nem lehetett bevinni a közösségi térbe, így tulajdonképpen kitálalva tudtuk adni. Flottul és tisztességesen zajlott az ételosztás minden alkalommal. Javarészt vállalkozók támogattak. Köszönet illeti a Cselekvő Fiatalokért Egyesületet, akik a Barankovits Alapítványon keresztül civil szervezetként, pályázati úton biztosították számunkra az ételosztáshoz szükséges eszközöket. Összesen mintegy hárommillió forint támogatást tudtunk erre az időszakra költeni – mondta lapunknak Dr. Zöld László Csabáné. 

Egyúttal köszönetét fejezte ki a hatalmas lehetőségért mind a közreműködőknek, mind az adományozóknak, valamint a Karitász-szervezeteknek: a Szent József plébánia és a Szent Antal plébánia Karitász csoportjának.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában