Michelin Guide

2023.03.10. 18:11

Újra listáztak a Michelin-ellenőrök a halasi Rézmozsár étteremben is

Még február elején jártak ismét a magyarországi éttermekben a Michelin ellenőrei, derül ki a Michelin Guide Twitter-bejegyzéséről. A négy étteremből kettő a Balaton északi partján található: a Csopaki Resti by Laurel és a szigligeti, a Michelin által már ajánlott Villa Kabala.

Pozsgai Ákos

A képen a kiskunhalasi Rézmozsár étterem látható

Fotó: Pozsgai Ákos

A harmadik a kiskunhalasi Rézmozsár, valamint az inspektorok jártak a debreceni Ikonban is. Ez a besorolás nem Michelin-csillag előzetes, hanem egy ár-érték aránytól független ajánlás. Azt jelenti, hogy bár a kategóriájában nem a Michelin-csillag felé tart a hely, de kiemelkedik a mezőnyből. Egy adott ország kiváló éttermei között szerepel, a Michelin étteremkalauz inspektorai szerint. A több mint százéves francia étteremkalauz ismeretlen kilétű inspektorai a kiadvány fennállása óta több mint 40 országban, mintegy 30 ezer létesítményt értékeltek. A mai napig a Michelin Guide számít a legrangosabb gasztronómiai kalauznak, amiben pusztán szerepelni is mérhető turisztikai hatással is bír.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában