Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

2023.03.15. 09:26

Tervszerű növényvédelmi munkálatok kezdődnek Kecskeméten

A szokásos tavaszi növényvédelmi lemosó permetezést, kedvező időjárás esetén, a tervek szerint 2023. március 16-án éjjel kezdi meg a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. (KVÜ) megbízásából a Növényvédő és Kártevőirtó Kft – tájékoztatott közleményében a KVÜ.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

 A közleményben hangsúlyozzák, hogy az enyhe tél miatt különösen fontos a permetezés a közterületi fás szárú növények, elsősorban a vadgesztenye, platán, egyéb díszfák és cserjék védelmében.

A kéregrepedésekben, rügyeken áttelelt károsítók (takácsatkák, levélatkák, levél- és pajzstetvek, amerikai lepkekabóca) és gombabetegségek ellen alkalmazott növényvédő szerek környezetbarát, biokultúrákban is engedélyezett termékek: hatóanyaguk a paraffinolaj, illetve réz. Hatásmechanizmusát tekintve az olaj megfullasztja a kártevőket, továbbá rugalmas bevonatot képez, mely aszályos időszakokban jelentősen megnöveli az állomány szárazság- illetőleg stressztűrő képességét is. A réz pedig a gombabetegségek szaporítóképleteit pusztítja el. A szerek munkaegészségügyi várakozási ideje nulla nap.

A közleményben kiemelkik: a jelenlegi jogszabályoknak megfelelően a permetező autó csak éjjel dolgozhat közterületen, így előreláthatólag este 22 és hajnali 04 óra között számíthatnak a megjelenésére a lakosok.

A permetezés során esetlegesen a parkoló autókra hulló szer semmilyen kárt nem okoz és könnyen eltávolítható, lemosható.

A munkálatok – az időjárástól függően – az ütemterv szerint 2023. március 24-én befejeződnek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában