Útavató

2023.03.03. 20:11

Példás összefogás eredménye a Kiskunmajsa és Szank közötti felújított útszakasz – galériával

Több mint 15 kilométer hosszan újult meg a Kiskunmajsa és Szank közötti útszakasz, melynek avató ünnepségét pénteken tartották.

Tapodi Kálmán

A nemzeti színű szalagot a szónokok közösen vágták át

Fotó: Tapodi Kálmán

A két település között – táblától tábláig – ugyan kisebb a távolság, de Majsán egy belvárosi szakaszt is teljes szélességében felújítottak, míg Szankon a fő utca, a Béke utca mellett, már egészen Felső-Szankig kiváló minőségű úton lehet közlekedni.

A péntek délutáni ünnepélyes útavatón Sztana Zoltán, a Magyar Közút Zrt. Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága igazgatója is köszönetet mondott a kivitelező Duna Aszfalt Zrt.-nek a határidőre elkészült, jó munkáért.

Sztana Zoltán elmondta, hogy két rétegben 25 ezer tonna aszfaltot építettek az útba, melynek környezetét is rendezték, így padkák, buszöblök is épültek, valamint rendbe tették az árkokat.

Vedelek Norbert, a vármegyei közgyűlés alelnöke kiemelte azt a példás összefogást, amit Majsa és Szank önkormányzatai tettek azért, hogy elkészüljön a két település közötti útfelújítás.

Serbán György, Kiskunmajsa alpolgármestere beszédében hangsúlyozta, hogy a Kiskunmajsai járásban nagy arányban tudtak megújulni az országos hálózat közútjai, amiért köszönetet mondott a térség országgyűlési képviselője, Lezsák Sándor közbenjárásáért.

A szanki községházával átellenben tartott ünnepségen Varga Ferencné, Szank polgármestere is köszönetet mondott az elvégzett munkáért és felidézte a település aszfaltos útjainak történetét. Mint elhangzott: a Majsa és a Szank közötti út építése 1927-ben kezdődött. A helyi utak minősége az egyre nagyobb terhelés miatt folyamatosan romlott, mint a községvezető jellemezte, az elmúlt években Szank és Majsa között „ugrált”, míg Felső-Szank irányába borzalmas volt, az arrafelé alig 3 méter széles az út minősége.

– Ez a mi utunk és több évtizedre készült. Vigyáznunk kell rá, mert szükségünk van rá – hangsúlyozta Varga Ferencné.

A nemzeti színű szalagot a szónokok közösen vágták át, majd Kósa István tiszteletes áldotta meg az új utat, és nem maradt el az ünnepélyes hordógurítás sem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában