Kiskőrös

2023.03.07. 11:59

A borház helyett a város rendezi meg idén a rangos borversenyt

Kiskőrös városa átvette a Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny rendezését az István Borháztól.

Barta Zsolt

A felvétel az István Borházban készült egy korábbi verseny során

Fotó: Barta Zsolt

Idén nem az István Borház a XXVII. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny fő rendezője, hanem a Kiskőrös városa. Mint ismert, huszonkét éven keresztül Csengődi István cége volt a fő szervezője a megméretésnek, és a pincészetében gyűltek össze a döntnökök. Társasági eseménynek számított a rendezvény. 

A kadarka bor fennmaradásáért, az egykor nagy presztízsű ital hírnevének a megőrzésért rendeznek versenyt 27 esztendeje. Külföldről, Bulgáriából, Romániából, Szerbiából is érkeznek nevezések. 

Csengődi István azt nyilatkozta, hogy a költségek az idén annyira elszaladtak, hogy ő nem vállalta a nagy kiadásokat, így a város vezetése vette át az esemény megszervezését. A borversenyt április 1-én az evangélikus gimnáziumban tartják az Agrár-Expoval párhuzamosan. Az élelmiszer kiállításon – amelynek a középiskola sportcsarnoka ad helyet – pedig még aznap kihirdetik a végeredményt, mondta a borász.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában