Napirendi pontok

2023.02.28. 19:01

Elfogadták a bácsalmási önkormányzat idei költségvetését

Kedden délután ülésezett a képviselő-testület a Bácsalmási Művelődési Központ oldaltermében. A bácskai kisváros közel kétmilliárd forintos összegből gazdálkodik, ami mintegy 10 százalékkal haladja meg az előző évit.

Juhász Jenő

Kedden délután ülésezett a képviselő-testület Bácsalmáson

Fotó: Juhász Jenő

A városatyák 24 napirendi pontot tárgyaltak, többek között a kegyeleti közszolgáltatást, a nem lakás célú ingatlanok bérleti díját és a bácsalmási sportegyesületek beszámolóit. A 2023-as költségvetési rendeletből kiderül, hogy a személyi juttatások, a dologi kiadások és az egyéb működési célú kiadások mellett 21 százalék jut beruházásokra, míg 7 százalék felújításokra. Ez utóbbiak értéke mintegy 555 millió forint. A közös önkormányzati hivatal 285 millió forintból, a kulturális intézmény 50 millió, míg az alapszolgáltatási központ 382 millió forintból gazdálkodhat.

Németh Balázs polgármester a napirendi pont tárgyalásánál elmondta, hogy nincsenek könnyű helyzetben, mivel az idei költségvetésben némi hiány mutatkozik. A jogszabályi előírásoknak megfelelően azonban csak nullszaldós egyenleget lehet kihozni, ezért az év során majd belső finanszírozást kell alkalmazniuk. A képviselő-testület tagjai egyhangúlag elfogadták a bácsalmási önkormányzat költségvetési rendeletét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában