Összefoglaló

2023.02.13. 21:12

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 13.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Teával kínálják a rendőrök a hideg időben egyedül élő időseket

Forrás: police.hu

Sikeres esztendő volt a tavalyi a Kecskeméti Rajzfilm­stúdió életében. Mikulás Ferenc, a rajzfilmstúdió vezetője értékelt.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy akasztói nővel szemben, előbb a szomszédjára támadt, majd az idős nő védelmére siető jegyzőt és főelőadót egy fakaróval bántalmazta.

A Kalocsai Rendőrkapitányság munkatársai rendszeresen, visszatérően ellenőrzik és teával kínálják a külterületeken élőket.

Minden eddiginél szigorúbb feltételekkel adta ki a kormányhivatal a környezethasználati engedélyt a debreceni akkumulátorgyár építéséhez.

Árokba hajtott egy nyerges vontató az 53-as főút 6-os kilométerénél, Dunatetétlen közelében.

Hosszú évek óta méltó módon ápolják a néptánc, a népzene hagyományát a Ballószögi Kincsecskék.

Hazaérkezett az OKF kutató-mentő csapata, a Hunor Törökországból hétfőn kora hajnalban, az egység 17 túlélőt mentett ki és 29 holttestet emelt ki a romok alól.

Sörös Gergely társadalmi megbízatású alpolgármester február 28-ai hatállyal lemondott posztjáról, erről videóüzenetben számolt be.

Újabb 54 Bács-Kiskun vármegyei település írt alá támogatási szerződést több mint nyolcmilliárd forint értékben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz program keretében hétfőn a kecskeméti vármegyeházán. Bács-Kiskun eddig összesen 28 milliárd forint terület- és településfejlesztési támogatást nyert el a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában