Civil szervezetek

2023.01.25. 10:29

Újabb három évre kapott megbízást a kiskőrösi Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület

A Bács-Kiskun Vármegyei Civil Közösségi Központot a következő három évben is a Főnix Kulturális és Ifjúsági Egyesület fogja koordinálni.

Barta Zsolt

Szedmák Tamás elnök átveszi a Civil Közösségi Szolgáltató Központ cím adományozásáról szóló oklevelet Gulyás Gergely vezető minisztertől

Fotó: Barta Zsolt

Ünnepélyes keretek között került sor a címbirtokosi oklevél átadására, melyet Gulyás Gergely vezető minisztertől vehetett át az egyesület elnöke, Szedmák Tamás.

Az ország 19 vármegyéjében és Budapesten működnek ilyen irodák, melyeknek feladata az ott bejegyzett egyesületek, alapítványok tevékenységének támogatása, a civil törvényben meghatározott állami szolgáltatások biztosítása. A Civil Közösségi Szolgáltató Központ címet pályázat útján van lehetőség elnyerni, a sikeresen pályázó civil szervezet három évre kapja meg a felhatalmazást. 

A címbirtokosi oklevelek átadó ünnepségén a miniszter úgy fogalmazott: 

a Civil Közösségi Szolgáltató Központ címet elnyerők kapocsként működnek az állam és a civil szféra között, és segítenek a helyi közösségeknek megtölteni tartalommal az állam által biztosított kereteket. 

A rendezvényen Szalay-Bobrovniczky Vince, civil- és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy az országban működő húsz szolgáltató iroda évente 23 777 civil szervezetnek nyújt pályázati információt, és több mint hétezer óra ingyenes működési tanácsadást. A civil központok sokrétű feladatköre mellett megnőtt a rájuk fordított forrás is.

 Amíg 2018-ban 330 millió, addig az idén már 550 millió forintban részesülnek.

Bács-Kiskunban közel háromezer bejegyzett civil szervezet van, közülük mintegy 1700-zal került kapcsolatba az elmúlt években (2012 óta) a helyi civil központ. A vármegye címbirtokos szervezetének vezetője Szedmák Tamás, az eddigi munka elismerésének, és egy újabb kihívásnak tekinti a megbízatást.

– A civil központunk folyamatosan újabb együttműködéseket tud kiépíteni, a civil szervezetek és települési önkormányzatok mellett, több megyei hatókörű szervezettel, intézménnyel. A Bács-Kiskun Vármegyei Civil Közösségi Központ két irodát tart fenn, mely Kecskeméten (Wesselényi u. 1/A. 4. – Frangepán sétánynál) és Kiskőrösön (Szarvas u. 2. 1.em. 5. – Szarvasház) található, ahol segítséget nyújtanak minden felmerülő vagy megoldandó kérdésben, problémában. 

E-mailben, telefonon és személyesen is van lehetőség igénybe venni, ezt a térítésmentes szolgáltatást. 

E-mail: [email protected]

Telefonon: +36-20-947-9807

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában