Böllér

2023.01.23. 13:36

Több mint hárommázsás disznót vágtak Szentkirályon – galériával

Falun több évtizeddel ezelőtt nem számított ritkaságnak a téli disznóvágás, sőt szinte minden háznál volt. A mostani időkben azonban egyre kevesebben gondolják úgy, hogy nevelnek sertést. Vasárnap a szentkirályi Vörös család egy több mint hárommázsás disznót vágott le.

Szentirmay Tamás

Nagymunkában a Vörös család

Fotó: Szentirmay Tamás

A szentkirályi Vörös Józsefék saját maguk nevelnek disznókat és most négy anyadisznó és huszonkét malacról gondoskodnak. Ezek egy részét természetesen értékesítik is, de saját részre vágnak is. Ezúttal egy három mázsa feletti sertést vágtak le, amit a tanyájukon neveltek. Az állatot Ivicz Gábor böllér irányításával dolgozták fel. 

Először megperzselték, majd következett az állat feldolgozása. A sertés két hátsó sonkája biztosan többet nyomott harminc kilónál, de az elsők is nagyok voltak, ezenkívül a feje, szíve, mája, tüdeje, veséje is átlagon felüli volt. 

A szentkirályi Vörös család egy jó és fáradt napot tudhatott maga mögött vasárnap, de hosszú időre nem lesz gondjuk azzal, hogy húst és egyéb sertésárut vásároljanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában