Kiskunfélegyháza

2023.01.22. 17:43

Himnusz-mondó versennyel emlékeztek a magyar kultúra napjára – galériával

Közel húszéves hagyománya van annak, hogy Himnusz-mondó versennyel emlékeznek a magyar kultúra napjára Kiskunfélegyházán a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Vajda Piroska

A verseny győztese Kovács Benedek lett

Fotó: Vajda Piroska

A megmérettetést minden évben a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület hirdeti meg a Himnusz születésnapja tiszteletére. Egyik évben az általános iskolásokat, másik évben pedig a középiskolásokat kérik meg, hogy szavalják el a hazánk nemzeti imáját – mondta el a pénteki verseny megnyitóján Kállainé Vereb Mária a közművelődési egyesület ügyvezető elnöke. 

Azt is hozzátette, hogy mivel ebben az évben ünnepeljük Petőfi Sándor születésének is a 200. évfordulóját, ezért a diákoknak egy szabadon választott Petőfi verset is el kellett szavalniuk.

A megmérettetésre érkeztek diákok Bugacról és Petőfiszállásról, valamint négy félegyházi iskolából: a Constantinumból, a Dózsa György Általános Iskolából, a József Attila Általános Iskolából és a Platán Utcai Általános Iskolából. A szavalatokat a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagjai zsűrizték: Garai Istvánné nyugalmazott iskolaigazgató, Kisné Juhász Ilona és Kőháziné Kovács Mária magyar szakos tanárok. 

Döntésük alapján a verseny győztese Kovács Benedek a Constantinum 8. osztályos diákja lett. Második helyen végzett a 7. osztályos Krizsán Luca , aki a Dózsa-iskola tanulója. Harmadik pedig a szintén 8. osztályos Mikulás Minna Klára, aki a petőfiszállási Petőfi-iskolát képviselte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában