Ünnepség

2022.12.19. 20:04

Bensőséges hangulatban telt az adventi gyertyagyújtás és a falukarácsony Tiszaugon

Az idei falukarácsonyt az energiaválság és takarékosság jegyében rendhagyó helyszínen rendezték meg Tiszaugon. A bensőséges hangulat azonban maradt a régi.

Sebestyén Hajnalka

Ünnepi műsort adtak elő a gyerekek

Fotó: Hegedűs Gabriella

Az ünneplők részéről Hegedűs Gabriella elmondta: a helyi önkormányzat által megszervezett rendezvény évről évre rengeteg érdeklődőt vonz, melynek eddig a művelődési házhoz tartozó sportcsarnok adott helyet. Az idén azonban annak időszakos bezárása miatt a szolgáltatóház lépcsői és az egyik feldíszített boltív látta el a színpad feladatát, ahol Káré Gábor polgármester köszöntője után a gyerekek karácsonyi versikékből és dalokból álló kis műsorral kedveskedtek az egybegyűlteknek. Üde színfoltja volt a rendezvénynek a Last Christmas című örökzöld slágerre koreografált tánc, melyet Mikulás-sapkás lányok adtak elő magának a Mikulásnak a részvételével, aki ezúttal szerepet váltott, hiszen a szereplő gyerekek mellett ezúttal őt is megajándékozták a szervezők.

Ezt követően a nagy népszerűségnek örvendő számvadász játék résztvevőit ajándékozták meg, majd a falu apraja-nagyja átvonult a polgármesteri hivatal mellett felállított betlehemi jászolhoz, ahol a polgármester meggyújtotta az utolsó gyertyát az ott elhelyezett adventi koszorún. 

Az önkormányzat, az óvodai dolgozók, valamint Tiszaugi Nők Egyesülete által valósult meg az ezt követő vendéglátás a szolgáltatóház előtt. A forraltbor, a tea és a pizzaszeletek mellett felsorakozott az asztalokon a tiszaugi asszonyok által sütött sütemények bőséges repertoárja is, melyből mindenki kedvére válogathatott.

Hegedűs Gabriella végül hozzátette: az idei falukarácsony kicsit más volt, mint az eddigiek, a karácsonyt megidéző bensőséges hangulat azonban maradt a régi. Az ugiak remélik, hogy jövőre már visszaköltözhet a rendezvény a megszokott helyére, hiszen – még a csípős hideg ellenére is szép számmal gyűltek össze az emberek –, mégiscsak az az igazi, ha bejárja a teret a fenyő illata.

A rendezvényt Kocsis Józsefné és csapata szervezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában