Beruházás

2022.11.24. 18:52

Megújul a csapadékvíz-elvezető rendszer Dunavecsén

Befejezéséhez közeledik a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, rekonstrukciója Dunavecsén. A beruházás várhatóan december végére befejeződik.

Gulyás Sándor

– Önkormányzatunk az elmúlt két évben összesen 290 millió forintot költött belterületi csapadékvíz rendszer fejlesztésére, bővítésére. Az első ütem a Széchenyi, Hársfa és a közbenső utcákat érintette. A megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán elnyert támogatásnak köszönhetően a munka az idei évben tovább folytatódott. A rendelkezésre álló 250 millió forintból valósulhatott meg a Petőfi, a Rákóczi, a Bocskai, a Bercsényi, a Városkert, az Alkotmány, a Fülöp György és az Epreskert utcákban a csapadékvíz-elvezető árkok rekonstrukciója. A beruházás részeként egy záportározó is épült a Városkert utcában. A fejlesztéseknek köszönhetően megoldódott az esővíz-elvezetés a város legproblémásabb területein. 

Mindezek ellenére van még tennivaló bőven, kiemelt feladat egyebek mellett a Fő és a Zöldfa, Zrínyi utca zárt és nyílt csapadékelvezető rendszerének rekonstrukciója, amit ugyancsak pályázati forrás segítségével kívánunk megvalósítani 

– ismertette a beruházás részleteit és a közeljövő terveit Vörös Sándor polgármester.

A belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztését követően indul a város gazdasági-műszaki ellátó és szolgáltató szervezet telephelyének teljes körű felújítása. A beruházás költségeire a megyei TOP Plusz keretében jutott 105 millió forint támogatáshoz a dunavecsei önkormányzat.

– Mindemellett több, kisebb projekt is megvalósul a közeljövőben városunkban. Húszmillió forintot költünk a Petőfi Emlékházra. Az összeg felét az épület rendbetételére, a fennmaradó részt új, állandó kiállításokra fordítjuk. A beruházás keretében megtörtént a fűtésrendszer cseréje, a villamoshálózat felújítása, valamint egy vizesblokk is kialakításra került. A munkálatok várhatóan december végére befejeződnek. Folyamatban van a Petőfi Sándorhoz köthető Nagy Pál-féle ház rendbetétele, az épület emlékház funkciót fog kapni – tette hozzá Vörös Sándor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában