Fejlesztések

2022.09.10. 20:04

Utakat és elvezető rendszert építenek Dunavecsén

Két nagyberuházás indult a nyáron Dunavecsén. Megkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszer építése.

Gulyás Sándor

A munkálatok mintegy húsz százalékával már elkészültek

Fotó: Gulyás Sándor

A kivitelezési munkálatok a Petőfi, a Rákóczi, a Bocskai, a Bercsényi, a Városkert, az Alkotmány, a Fülöp György utca végét és az Epreskert utcát érintik. 

– A projekt keretében megvalósuló vízrendezés a heves, intenzív esőzések következtében felmerülő vízkárok megelőzését célozza a meglévő csapadékvíz-elvezető árkok rekonstrukciójával. A település belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszerének fejlesztése a környezetbiztonság növelését, környezeti állapotának javítását, a helyi vízkár-veszélyeztetettség csökkentését, továbbá a csapadékvíz helyben tartásának erősítését hivatott szolgálni. A beruházás részeként egy záportározó is épül. 

A munkálatok megkezdődtek, a szakemberek jelenleg a földmunkákat, a padkarendezést, az esővíz-elvető árkok, az átereszek építését végzik. 

A beruházás költségeit a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert 250 millió forintos támogatásból finanszírozza a város önkormányzata – ismertette a beruházás részleteit Vörös Sándor polgármester. 

A belterületi csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztésével párhuzamosan az útfelújítások is folynak a településen. Augusz­tusban az Erkel, a Csizmadia, a Lejtő és a Fűz utca aszfaltozása valósult meg. A munkálatok során a régi burkolatot felmarták, majd a kapott felület kiegyenlítése következett. Az utcák végezetül aszfaltburkolatot kaptak. Az útfelújítás körülbelül negyvenmillió forintba került, melyet a Magyar Falu Program forrásaiból fizetett ki a település önkormányzata. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában