Kiskunhalas

2022.11.24. 17:08

Czagányné Pásztor Anikó kapta idén a Cum Gratia díjat – galériával

Az Öreg Diákok Halasi Egyesülete idén is átadta a Cum Gratia díjat, amelyet a beérkezett jelölések alapján Czagányné Pásztor Anikó, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikum magyartanára, drámapedagógusa kapta. A kiváló pedagógusoknak járó elismerést a Martonosi Pál Városi Könyvtárban Kovács Sándor egyesületi elnöktől vette át, ahol a volt és jelenlegi tanítványai, valamint kollégái adtak ünnepi műsort a tiszteletére.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Idén először kapta olyan pedagógus a rangos elismerést, aki még nem nyugdíjas korú, hanem aktív tanárként érdemelte ki, amely komoly motivációt jelent a számára a további pedagógusi munkájához – emelte ki köszöntőjében Kovács Sándor, az Öreg Diákok Halasi Egyesületének elnöke.

Czagányné Pásztor Anikó 1983-ban magyar-népművelés szakon szerzett tanári diplomát a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd humán szervező oklevelet a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Később a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész és tanár diplomát, ezt követően pedig a budapesti Színház-és Filmművészeti Egyetemen drámapedagógusi diplomát. – A legcsodálatosabb az egészben, hogy a díjra volt diákjaim jelöltek, akik nem feledkeztek meg rólam és szívesen emlékeznek az iskolai évekre, amikor tanítottam őket – mondta a díjátadón a kitüntetett pedagógus, aki elárulta azt is, hogy a napig kap leveleket, üzeneteket a volt diákjaitól, akik közül sokan ma is tanácsot kérnek tőle, ami egyfajta visszaigazolás a számára, hogy pedagógusként jól végezte a munkáját.

Czagányné Pásztor Anikó a város kulturális életének is aktív résztvevője, a rendezésében megvalósult színdarabokat, zenés előadásokat a városi rendezvényeken több alkalommal is bemutatták tanítványai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában