Segítség

2022.10.13. 12:08

Támogatják a kecskeméti alapítványokat

Alapítványi források átadásáról döntött a kecskeméti közgyűlés csütörtöki ülésén a Választókerületi támogatási program előirányzat terhére.

Horváth Péter

Forrás: shutterstock.com/illusztráció

A Kadafalváért Alapítvány összesen 500 ezer forint támogatásban részesül, melyből 200 ezer forintot a Vásárhelyi Pál Iskola Kadafalvi iskolája kap a beszerzendő eszközök költségeihez, valamint 200 ezer forintot a Mikulás napi rendezvény költségeihez, további 100 ezer forintot pedig az aktív nyugdíjasok programjaira. 

Az M. Bodon Pál Zeneiskoláért Alapítvány 450 ezer forint támogatást kap, ebből 300 ezret fordítanak eszközbeszerzésre, 150 ezret rendezvényeik költségeire.

A Városi Támogatási Program forrásából a Kecskeméti Kodály Intézetért Alapítvány 500 ezer forint támogatást biztosít az önkormányzat a Kodály Zoltán kórusművészete című előadás, valamint a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ünnepi koncertjének költségeihez. A Kecskeméti Kodály Iskoláért Alapítvány részére 300 ezer forint támogatást biztosít a város a Kodály Zoltán kamaraművei című koncert megrendezéséhez. Az M. Bodon Pál Zeneiskoláért Alapítvány 150 ezer forintot kap, a Kodály Emlékévben rendezett programjainak költségeihez.

A Nagyobb Esély a Tóth László Általános Iskola Tanulóinak Alapítvány 100 ezer forint támogatást kap a családi napjukon megrendezendő cigány kultúra népszerűsítő tevékenységükhöz. A Mozgó Diák Alapítvány szintén 100 ezer forint támogatásban részesül a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában működő mazsorett csoport működési költségeihez. A támogatások idén január 1 és december 31 közötti felhasználásúak és 2023 január 15-ig kell elszámolni velük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában