Spórolás

2022.10.07. 15:58

Energiaválság: több bajai intézményt is bezárnak

A rászorulók megsegítéséről és intézmények bezárásáról is döntött a bajai képviselő-testület.

Márton Anna

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Nyirati Klára polgármester bejelentette, hogy energiaválság miatt a képviselő-testület augusztusban döntött arról, hogy pénzügyi alapot hoz létre azon rászorulók megsegítésére, akik nem tudják kigazdálkodni a költségeket. Ugyanakkor kijelölték a Bácskai Kultúrpalotát és a könyvtár épületét közösségi célokra. Azokat várják hosszabb nyitvatartással és több programmal, akik szeretnék közösségben eltölteni a hideg téli délutánokat. 

A cég- és intézményvezetőkkel egyeztetve bezárásokról is döntöttek. A múzeum hét telephelye közül hat bezárt, csak előzetes bejelentkezéssel látogatható. A Turisztikai Központ szintén bezár 1-2 hónapon belül. A színház idén még nyitva marad, jövőre nem. Az Ifjúsági Szálló A épülete október 15-től, míg a B épülete január 1-től zár be. A Popori Ottó csarnokról még egyeztetnek. Az önkormányzat is spórol maximalizált hőmérséklettel. Az uszodát november elsejétől bezárják. A közvilágítást közbiztonsági okokból nem kapcsolják le, a lámpatesteket, égőket kicserélik, ahol lehet, LED-es világítás lesz, ami megtakarítást eredményez.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában