Kecskemét

2022.08.26. 09:06

Ismét kamarai vacsoraestet szerveztek a hazai szakképzés támogatására – galériával

A kecskeméti főtéren rendezte meg csütörtökön a Hírös Hét keretében a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén is a Hírös Vacsorát. A csütörtökön 14. alkalommal megtartott jótékonysági vacsoraest a városi többnapos ünnep legjelentősebb kulináris eseménye volt.

Barta Zsolt

Igazi különlegességekkel kedveskedtek a vendégeknek a vacsorán

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Csárda csapata két kiváló étellel kedveskedett a társasági esemény résztvevőinek. Az egyik menü az „Alföldi gulyások kedvence” volt, azaz tüzes marhalábszárpörkölt pásztortarhonyával és vecsési savanyúsággal. A „B” menü a „Hírös város grilltányérja” elnevezéssel volt rendelhető. 

Gaál József megyei kamarai elnök elmondta, hogy a nemes kezdeményezés 2009-re nyúlik vissza, akkor 300 ételt vásároltak az érdeklődők. Most, csak a cégek, előzetesen mintegy félezer jegyet vásároltak a vendégeiknek és a dolgozóknak. Az est során sokan ültek le a Hírös Hét műsorát megtekintők közül is az asztalokhoz. A bevételből – a megye vállalkozóinak segítségével – az elmúlt években 131, a szakképzésben résztvevő, szociálisan hátrányos helyzetű tanulót összesen több mint 5 millió forinttal támogattak a szervezők. 

Gaál József hangsúlyozta: a kamara fontosnak tartja a hazai szakképzést, ennek egyik szimbolikus jele a jótékonysági vacsoraest. 

Majd megemlítette, hogy idén a karácsonyi kamarai küldöttgyűlésen kapják meg a Kecskeméti Szakképzési Centrum kiválasztott diákjai a szociális támogatásokat. A Kecskeméti Csárda munkatársai kiváló munkát végeztek, mintegy 20 dolgozó szolgálta fel és készítette az adagokat. A munkájukat segítették a Kecskeméti Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum diákjai. A vacsora egyik támogatója többek között a kecskeméti Mercedes-Benz gyár volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában