Galériával

2022.08.21. 16:53

Díszpolgári címmel tüntették ki a közelmúltban elhunyt polgármesterüket a szalkiak

Falunappal ünnepeltek augusztus 20-án, Szalkszentmártonban. A központi ünnepséget a művelődési házban tartották. Az elmúlt tizenkét hónapban született babák köszöntését követően Gulyásné Horváth Tünde polgármester mondott ünnepi beszédet. Az új kenyeret Bese Gergő atya szentelte meg, áldást mondott Alföldy-Boruss Dániel református lelkész. 

Gulyás Sándor

A díszpolgári címet a néhai Káposztás Tibor polgármester felesége és leánya vette át.

Fotó: Gulyás Sándor

Az idei esztendőben a Szalkszentmárton Díszpolgára (posztumosz) címet a közelmúltban elhunyt Káposztás Tibornak, a település előző polgármesterének ítélte a község képviselő-testülete.

– Káposztás Tibor mindig a szívén viselte falu sorsát. Szerette az új kihívásokat, a feladatokat munkájában és az élet más területein is. Fogadóórája a nap bármely órája lehetett, hiszen a faluban megállítva is lehetett vele beszélgetni. A problémák felvetését, a kritikát javító szándékként fogta fel és minden helyzetben a megoldást kereste. Nem ismert lehetetlent, nem tudott és nem is szeretett nemet mondani. Hétvégenként, viharok után kerékpárral, autóval, vagy motorjával járta be a falu külterületeit is, hogy célirányosan tudja másnap kiosztani a feladatokat. Barátságossága, közvetlensége és emberismerete miatt mindenkivel megtalálta a megfelelő hangot. Mindenki tudta, hányadán áll vele, mert ami a szívén volt az volt a száján is. Bizalma sarkig kitárult kapu volt, de gyűlölte a képmutatást, a hazugságot, önzést, restséget. Tudott jótanácsot adni és elfogadni. Köszönésben nem lehetett megelőzni. 

Példaértékű volt kitartása, küzdeni tudása, munka iránti szeretete. Mindig csak előre nézett. 

Ezekből, valamint családjából, barátaiból és segítő munkatársaiból, merített erőt a nehézségek legyőzéséhez. Mint magánember is tiszteletre méltó volt. Jólelkű, bölcs, becsületes, szeretetre méltó, szókimondó, önzetlen, titoktartó, kreatív, közvetlen, őszinte, okos, művelt, igaz barát, egyenes ember volt – méltatta Káposztás Tibor munkásságát Kerner Erzsébet önkormányzati képviselő.

Ez évben sem maradt el a községben 50 évvel ezelőtt házasságot kötött párok köszöntése. Virágot és ajándékot kapott Pál László és Pál Lászlóné Decsi Terézia. A kitüntető címet és az emléklapokat Gulyásné Horváth Tünde polgármester és Kovácsné dr. Weisz Boglárka
alpolgármester adta át.

Az ünnepség zárásaként Kovácsné dr. Weisz Boglárka a művelődési ház fennállásának negyvenedik évfordulójáról emlékezett meg. Kiállítás nyílt Horváth Katalin üvegfestő alkotásaiból. A rendezvény ingyenes szabadtéri programokkal folytatódott. A hangulatról helyi és országosan ismeret előadók gondoskodtak.

Az ünnepségen Horváth Katalin üvegfestő műveiből nyílt tárlat. 
Fotós: Gulyás Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában