Erzsébet királyné tér

2022.08.22. 07:00

Nagyon sokan pályáznak szociális bérlakásokra Halason

Sokan pályáztak a szociális bérlakásokra Kiskunhalason, miután az önkormányzat meghirdette az Erzsébet királyné téri épülettömbben felújított önkormányzati lakásokat. A képviselő-testület szakbizottsága szeptember 26-án ül össze és dönt a beérkezett pályázatokról, a nyertesek egyéves lakásbérleti szerződést köthetnek a Városgazda Zrt.-vel, ami indokolt esetben többször is meghosszabbítható – közölte Czeglédi Edit, a városháza szociálpolitikai csoportjának vezetője.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

A lakótömb korábban szükséglakásoknak adott helyet, a lelakott épületet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert félmilliárd forintból hozták rendbe, amit az önkormányzat a szegregált városrészek felújítására kapott magyar kormányzati és európai uniós forrásból. 

Az ötvenlakásos épület kívül-belül megújult, új nyílászárókat szereltek fel, az áram- és vízhálózatot újraépítették, és megfelelően szigetelték a falakat és a lapos tetős födémszerkezetet. 

Az önkormányzati bérlakásokra meghirdetett pályázati határidő lejárt, a képviselő-testület szeptember 26-ai ülésén kerül napirendre, hogy a pályázók közül kik lesznek azok, akik beköltözhetnek a felújított egyszobás, főzőfülkés és fürdőszobás garzonlakásokba. Az érintetteket levélben értesítik, akik a Városgazda Zrt.-vel köthetik meg a lakásbérleti szerződést, ami egy évre szól, indokolt esetben többször is meghosszabbítható, ha a bérlő szociális körülményei továbbra sem teszik lehetővé, hogy piaci áron béreljen lakást. A cél, hogy aki csak teheti, találjon saját magának otthont, és a felszabaduló önkormányzati szociális bérlakásokba ismét olyan lakók költözhessenek, akiknek az élethelyzete ezt leginkább indokolja. 

A bérlemények festéséről, a betonozott szobák burkolásáról a bérlőknek kell gondoskodniuk. Saját tűzhelyt, mosogatótálcát a bérlők vihetnek magukkal, szükség esetén azonban biztosítja az önkormányzat – derült ki a tájékoztatóból. Czeglédi Edit elmondta, az eddig beérkezett pályázatok alapján a B épületszárny alsó szintje teljesen lakottá válik. Közölte azt is, hogy az egyéb meghirdetett önkormányzati lakások iránt is komoly érdeklődés mutatkozik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában