Mérföldkő a felvételük

2022.08.10. 19:38

A kecskeméti egyetemmel bővült a szövetség

A Neumann János Egyetemmel bővült júliusban az Erasmus+ keretében támogatott Európai Egyetemek Szövetségében részt vevő, magyar felsőoktatási intézmények köre – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

Tapodi Kálmán

Fotó: illusztráció

A kormány kiemelten támogatja azon intézkedéseket, amelyek növelik a hazai és euró­pai felsőoktatás minőségét, teljesítményét, vonzerejét és nemzetközi versenyképességét. Már most is a hallgatók kétharmada a világ top 5 százalékába tartozó egyetemen tanul Magyarországon, „de mi ezzel nem elégszünk meg” – írták a KIM közleményében. 

Idézték György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkárt, aki azt mondta: a Neumann János Egyetem csatlakozása az Európai Egyetemek Szövetségéhez újabb mérföldkő, hogy egyetemeink folytassák az előrelépést az egyetemi rangsorokban. 

Azt írták, a kecskeméti Neumann János Egyetemnek az Európai Egyetemi Szövetségben való részvétele elősegíti a magyar felsőoktatás nemzetközi vonzerejének növelését, amely nemcsak a külföldi hallgatók számára fontos, hanem a versenyképes magyar diploma biztosításához is hozzá­járul.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában