Büszkeség

2022.07.29. 13:55

Több kecskeméti is szerepel a sikeres embereket egybegyűjtő kötetben

Megjelent a Magyarország sikeres személyiségei című díszes kiadvány, melyben több kecskeméti is szerepel, különböző területeket képviselve az irodalomtól a színházon át a zenéig.

Sebestyén Hajnalka

Kovács István József költő a díszes kiadvánnyal

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A British Enciklopédia kiadványa több mint 1200 oldalas, több száz ismert, elismert szaktekintély, vállalkozó életrajza olvasható benne. Kecskemét méltán lehet büszke, hiszen mintegy húsz helyi vagy környékbeli személyiség kapott benne helyet.

A díszes könyv előszavában olvasható: 1849-ben Nagy-Britanniában a skót Adam Black jelentette meg az első életrajzi lexikont. Mára több mint 170 éves múltra tekint vissza a sikeres személyiségek életrajzainak megjelentetése életrajzi kiadványokban. A Magyarország sikeres személyiségei című enciklopédiába azok kerülhettek be, akik kiemelkedő teljesítményükkel és magával ragadó személyiségükkel kivívták ezt az elismerést. 

A kötet célja, hogy a társadalom, különösen a fiatalság számára bemutassuk az elért teljesítmény nagyságát és társadalmi elismerését. Ezzel a fiatalok oktatásához és társadalmunk kiemelkedő teljesítményeinek összegyűjtéséhez is hozzájárulnak.

A kecskeméti hírességek között megtalálható Kovács István József, a Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Körének elnöke, aki megosztotta lapunkkal véleményét a könyvvel kapcsolatban.

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy felkértek, szerepeljek a kötetben. Örömmel tettem eleget a felkérésnek. Rajtam kívül is több ismert kecskeméti életrajza olvasható a könyvben. Nagyra értékelem, hogy készítenek olyan kiadványt, ahol az értéket teremtő személyiségek bemutatkozhatnak – mondta Kovács István költő.

Az ismert Pilinszky-díjas költő, a Magyar Kultúra lovagja immár 25 éve vezeti a 33 éves múltra visszatekintő Bács-Kiskun Megyei Írók és Költők Baráti Körét. Eddig kilenc verseskötete jelent meg. Jelenleg az Én versben mondom el című életműkötetén dolgozik, melyet 2024-ben, a 80. születésnapjára szeretne megjelentetni.

A Magyarország sikeres személyiségei című kötetben megtalálható Cseke Péter színművész, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház direktora is, akinek munkásságát emelik ki. A Kossuth-díjas színész, Magyarország Érdemes Művésze játszik, rendez és a színházat igazgat.

Szintén olvasható Szarka Balázs okleveles kertészmérnök, a kecskeméti Univer Szövetkezet tulajdonosa, vezérigazgatója életrajza, aki nemcsak a sikeres cégcsoportot irányítja, de a sportot és a rászorulókat is támogatja.

Tarapcsik Sándor aranykoszorús könyvkötőmester sajnos már nem érhette meg a kiadvány megjelenését, idén elhunyt. A Tarapcsik könyvkötő dinasztia középső tagja volt. Munkásságát nemzetközi szinten elismerték.

A könyvben szerepel Tormási Attila vállalkozó is, aki az autóiparban bizonyított az elmúlt évtizedekben. Autós kereskedése mellett tagja a megyei iparkamarának, a Vállalkozók Országos Szövetségének. A zene terén is kiemelkedőt nyújt. Zenekarával, a Penge Benge Jazz Banddel sokaknak szerzett már hangulatos élményt.

A kötetben továbbá számos sikeres vállalkozó életrajza ismerhető meg, többek között Bocskár Sándor, Golovics Sándor, Hegedűs Zsolt, Hugyel Pál, Farkas Ferenc, Farkas Krisztián, Koncz Attila, Köves Dávid és ifj. Roza Károly munkássága.

A kecskemétiek mellett kiemelhetjük még Kocsis Tibor nevét, a Lajosmizséről származó zenész életrajzát is bemutatja a könyv. Az egykori X-Faktor-győztes a mai napig népszerű énekes. Nemcsak énekel, de dalszövegeket is ír.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában