Fejlesztések

2022.07.28. 11:29

Támogatja az alapítványokat a kecskeméti önkormányzat

Alapítványi források átadásáról döntött a közgyűlés csütörtöki ülésén. A Választókerületi előirányzati program terhére, a 10., 8., valamint a 2. számú Egyéni Választókerület Tanácsadó Testületek kérelmei alapján folyósítják a támogatást.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A Corvin, az Emberközpontú Nevelésért Alapítvány számára 400 ezer forint támogatást ítéltek meg, melyből 200 ezer forintot a Csutorás népzenei tábor megrendezésére, 200 ezer forintot pedig a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola programjaihoz és eszközbeszerzésre biztosítanak.

A Gyermeklánc Alapítvány számára 200 ezer forintot biztosítanak a Corvina Óvoda Ifjúság Úti Óvodája udvarának gondozására, valamint eszközbeszerzésre fordítják. A Hunyadi János Általános Iskoláért Alapítványnak 100 ezer forintot biztosítanak eszközök, kerti padok és asztalok beszerzésére. 

A Zrínyi Ilona Általános Iskoláért Alapítvány részére 300 ezer forint támogatást ítéltek meg, amit udvari bútorok felújítására és beszerzésére fordítanak. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskoláért Alapítványnak és a Kecskeméti Móricz Zsigmond Iskoláért 300-300 ezer forintot ítéltek meg a sportudvar korszerűsítésére és sporteszközök beszerzésére. A Hetényegyházi Hétszínvirág Alapítvány 400 ezer forint támogatást kap, ebből 200 ezret működési kiadásokra, további 200 ezret programok megvalósítására költhetnek. Az előterjesztést egyhangúan megszavazta közgyűlés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában