Magaságyások

2022.07.12. 19:58

Jutalmazták a legszebb tiszaalpári kertek kertészeit

Szép eredményekkel zárult a második alkalommal meghirdetett Falu legszebb kertje verseny Tiszaalpáron. A helyi közösség erősítését szolgáló programot a Tiszaalpár–Lakitelek–Nyárlőrinc közösségfejlesztése című pályázat keretein belül szervezte meg az önkormányzat.

Vajda Piroska

Nagy érdeklődés mellett zajlott a legszebb kertek versenye

Fotó: Vajda Piroska

 A tavaly is sikeresnek mondható közösségi akciót az idei évben is sokan várták. Huszonegy kertet neveztek be a versenybe, a nevezési listán a kicsiktől, a nyugdíjasokat is beszámítva, szinte minden korosztály képviseltette magát. A korábbiakhoz hasonlóan két – zöldségeskert és virágoskert – kategóriában mérethették meg magukat a nevezők – olvasható az önkormányzat közösségi oldalán közzétett tájékoztatóban.

Ebből az is kiderült, hogy a négy tagú zsűri – Ágoston Béla, Bársony Mária Cecília, Kiss Mária és Kőrös Lajosné – a napokban személyesen látogatta meg a helyi kerteket, és nagyon pozitív, meglepő tapasztalatokkal gazdagodtak. Több különleges, ritka növényt is felfedeztek, illetve a jelenleg súlytó aszály ellenére több helyen szépen gondozott, igényes kerteket alakítottak ki a tiszaalpáriak.

Az eredményhirdetést a hétvégén tartották a helyi piactéren, ahol először dr. Vancsura István polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd röviden ismertette, hogy a pályázatból az elmúlt időben milyen rendezvényeket szerveztek. Ezt követően Ágoston Béla, „A falu legszebb kertje” zsűrielnöke osztotta meg pozitív tapasztalatait a kertek látogatásáról.

A zsűri döntése alapján virágoskert-kategóriában különdíjat kapott Varga Mihályné, a 92 éves Bodor Ferenc mint legidősebb kertész, Medek Tiborné, Balanyi János, Kocsis Letícia és Boros Béláné. A virágoskert kategória győztese Horváth Zoltán lett, második helyen Fekete Zsolt, harmadik helyen pedig Víglásiné Tóth Andrea végzett. 

Zöldségeskert-kategóriában különdíjban részesültek: Csernákné Medek Brigitta gyermekei, akik saját kiskertet gondoznak, és Bozó Imréné. Versenyen kívüli nevezőként indult a Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvoda, amely az idén elkészült magaságyások gondozásáért – melyek az ovis gyermekek munkásságát is dicsérik – érdemelték ki a különdíjat. A zöldségeskert-kategória nyertese Deákné Horváth Andrea lett. Második helyen Kapás János, harmadik helyen pedig Borvák Istvánné végzett. A helyezettek értékes ajándékokat kaptak a helyi vállalkozók felajánlásainak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában