Tájékoztatás

2022.06.16. 16:15

Júliustól megváltoznak a közterület-használat szabályai Kecskeméten

A közterület rendeltetésétől eltérő használatához az önkormányzattal megkötött közterület-használati hatósági szerződés szükséges.

baon.hu

Felvételünk a kecskeméti főtéren készül a Hungarikum Fesztiválon. Fotó: Sebestyén Hajnalka/illusztráció

Az önkormányzat tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a közterületek használatáról szóló 5/2022. (IV.28.) önkormányzati rendelete 2022. július 1. napjával lép hatályba. A közterület rendeltetésétől eltérő használatához az önkormányzattal megkötött közterület-használati hatósági szerződés szükséges. A hatósági szerződés iránti kérelem elbírálása önkormányzati hatósági ügy. Az ezzel kapcsolatos elsőfokú eljárás a jegyző hatáskörébe tartozik, aki a hatáskör gyakorlása során a rendeletben, valamint az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvényben foglaltak szerint jár el.

A közterület-használatra irányuló kérelmet legalább 15 nappal a tényleges használat megkezdése előtt kell benyújtani. 

A gazdálkodó szervezetnek minősülő ügyfelek kizárólag a www.eKecskemet.hu e-ügyintézési portálon közzétett elektronikus űrlapok útján nyújthatják be a kérelmet. 

Mint írják, a gazdálkodó szervezetnek nem minősülő ügyfelek személyesen a Polgármesteri Hivatal Jogi Osztályán ügyfélfogadási időben (előre egyeztetett időpontban), postai úton (6000 Kecskemét, Kossuth tér 1. címre), valamint a www.eKecskemet.hu e-ügyintézési portálon közzétett elektronikus űrlapok útján nyújthatják be a kérelmet. 

A Kecskemét, Petőfi Sándor utcai, Czollner közi, Sás utcai, valamint Kecskemét-Hetényegyháza, Kossuth Lajos utcai kispiacokat használó ügyfelek a közterület-használatra irányuló kérelmet az Intézmény és Piacfenntartó Szervezetnél (6000 Kecskemét, Budai utca 2/A.) nyújthatják be.   
A kérelem részletes tartalmi követelményeiről szóló ügyleírás megtalálható a www.eKecskemet.hu ügyintézési portálon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában