Galériával

2022.06.17. 19:55

Hatalmas játszóteret kaptak a katonatelepi gyerekek Kecskeméten

Játékelemekben gazdag, hatalmas új játszótérrel gazdagodott Kecskemét külső városrésze, Katonatelep. A létesítményt hivatalosan pénteken avatták fel.

Sebestyén Hajnalka

Régi vágya volt a családoknak ez a sokféle játékkal felszerelt játszótér Fotó: Bús Csaba

Sok gyermek álma vált valóra az új játszótérrel, hiszen nagyon sokféle játékból válogathatnak. Középen egy hatalmas vár kapott helyett, melyet kanyargós, fedett csúszdák tesznek rendkívül izgalmassá. A vár körül pedig hinták, mérleghinták, fészekhinta, csúszópálya, pörgő, rugós faállatok találhatók. Mindegyik játékelem önmagában is örömteli perceket szerezhet a kicsiknek, de együtt akár több órára is nyújthatnak feledhetetlen kikapcsolódást. 

A játszótér már hetekkel ezelőtt elkészült, de az engedélyek megérkezése után hivatalosan péntek délután avatták fel. A megnyitó ünnepségre nagyon sok gyermek érkezett családjával. A rendezvényre elfogadta a meghívást dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is. A katonatelepi családokat Fekete Gábor önkormányzati képviselő köszöntötte, és pár mondatban felelevenítette a játszótér létrehozásának történetét. 

Egykoron még szőlőültetvény és burgonyaföld volt ezen a területen, az erdő szélén. Most azonban egy gyönyörű, modern, nagy méretű játszótér fogadja a helybelieket. 

A képviselő hangsúlyozta: nagy öröm ez számukra, sokan várták e pillanatot. A régi játszóteret az új bölcsőde miatt elbontották, így időszerűvé vált egy új, modern játszótér építése. Helyszínként a sportcentrumot választották, hiszen ezen a területen az elmúlt években épült már futókör, kosárlabda pálya, műfüves pálya, hagyományos futballpálya. Most mindez az új játszótérrel, és a mellette kialakított kültéri fitnesz eszközökkel vált teljessé. Így, amíg a gyerekek játszanak, az anyukák vagy apukák akár edzhetnek is, miközben figyelhetik őket. 

Fekete Gábor köszönetét fejezte ki a városvezetésnek, és a Katonatelepi Sportegyesületnek, hiszen a játszótér közös együttműködésben valósulhatott meg. 

A játszótér és a fitneszgépek ára elérte a 20 millió forintot, melyet a kecskeméti önkormányzat biztosított. Balla Krisztián, a katonatelepi sportegyesület vezetője hozzátette: ehhez a városrészben élő apukák, az egyesület tagjai is sok segítséget nyújtottak, kétkezi munkájukkal. Betonoztak, földet hordtak, játékelemeket szereltek össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában