Galériával

2022.06.03. 18:02

Elismerték a kecskeméti pedagógusok munkáját

Pedagógusnap alkalmából a kecskeméti pedagógusok tiszteletére rendezett ünnepséget az önkormányzat pénteken az Otthon Moziban. Az önkormányzat elismerését fejezte ki azoknak a pedagógusoknak, akik hosszú évek, évtizedek óta kimagasló munkát végeznek.

Horváth Péter

Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere adta át az elismeréseket pénteken. Fotó: Horváth Péter

Az eseményen Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket.

– A mai ünnepen több generáció van jelen, ami azt is kifejezi, hogy a jelenlévő pedagógusok több évtizeden keresztül neveltek, tanítottak, kísértek generációkat életük hajnalától a gyerekkorukon keresztül egészen a felnőtté válásig – mondta Engert Jakabné. – Hazánkban 1952 óta ünnepeljük hivatalosan a pedagógusnapot. Az anyák napja és a gyermeknap mellett ilyenkor gyermekeink életének meghatározó szereplőiről sem szabad megfeledkezni. Az önök munkája méltó elismerést érdemel – mondta az alpolgármester, hangsúlyozva: munkájuk valójában életre szóló hivatás, a gyermekek szeretete és a mély empátia vezérelte a pedagógusokat a pályaválasztásuk idején.

– A jó pedagógust a határozottság, a lelkiismeretesség, a szakmája iránti alázat jellemzi. 

Tiszteletet érdemel az az összefogottság, örökös készenlét, összpontosításra való készség, amelyet észrevétlenné tesz a derűs biztonság, melyet a gyerekek és a szülők felé sugároznak. Ebben a hivatásban jelen van a szépség és a méltóság is – méltatta a pedagógusokat az alpolgármester, hozzátéve: a pedagógusok helytállásra is nevelnek.

– A következetességük, újító szenvedélyük példaként áll mindannyiunk előtt. A kecskeméti pedagógusokra jó szívvel bízhatjuk gyermekeinket a legkisebbektől a fiatal felnőttekig – jelentette ki Engert Jakabné, kihangsúlyozva, hogy nem választható el egymástól a nevelés és a tanítás. Hite szerint csak közös munkával, a szülők és a pedagógusok együttes erőfeszítésével érhetjük el, hogy a gyermekeink ne csak művelt felnőttek, hanem tisztességes, erkölcsös, őszinte és főleg boldog emberek legyenek. Az alpolgármester hivatásuk mestereinek nevezte a jelenlévő pedagógusokat és köszönetet mondott a pandémia által okozott nehéz körülmények közti helytállásért.

Évről évre díszoklevelet és pénzjutalmat is adományoz az önkormányzat azon pedagógusoknak, akik 50, 60, 65 vagy 70 évvel ezelőtt vették át diplomájukat, legalább 30 évet tanítottak és ebből legalább 15 évet Kecskeméten. Az ünnepségen 15 arany, hat gyémánt, 11 vas- és három rubin oklevelet adtak át Engert Jakabné és prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármesterek.

Diplomája átvételének 70 éves jubileuma alkalmából rubin oklevelet kapott Kurucz János, Lukács Tiborné Vécsey Klára, Moduna Sarolta. Diplomája megszerzésének 65 éves évfordulója alkalmából vas díszoklevelet vetett át Farkas Ferencné Füvessy Erika Mária, Fenyves Béláné Wanhall Margit Franciska, Góg Tiborné Habranyi Erika, Laczi Lídia, Lázár Zsuzsanna, Leviczky Józsefné Csávás Ilona, dr. Machács Gáborné Peták Mária Anna, Nánási Elemérné Balogh Emília, Nemes Józsefné Bíró Anna, dr. Rebek Lőrincné Egyed Terézia és Szűcs Imréné Márki Ibolya Izabella.

Diplomáját 60 évvel ezelőtt vehette át és gyémánt oklevelet kapott Baka Lászlóné Belső Mária, Bereczky Sándorné Cseri Ildikó, Nagy Ferencné Garaczi Erzsébet, dr. Major Imréné Molnár Margit, Mészáros Sándorné Kiss Gizella és Tóth Imre.

Az 50 éves jubileum alkalmából arany oklevelet vehetett át Boros János, Butka Gáborné Csató Erzsébet, Félix Lajosné Borbély Angyalka, Fülöp Péter, Hörcsök Imre, Juhászné Balasi Franciska, Kégel Tamásné Kőri Judit, Kollárik Lászlóné Horváth Gizella, Németh Lászlóné Magyar Ágnes, Salánkiné Kadosa Katalin, Szigeti Lajosné Mujkos Teréz, Vida József, Vida Józsefné Zupku Katalin és Weninger Endre.

A díszoklevelek átadását követően a Kecskeméti Tankerület, a Kecskeméti Szakképzési Centrum pedagógusainak adtak át oklevelet, és idén először a város óvodáinak óvodapedagógusait is köszöntötték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában