Verseny

2022.05.05. 10:55

A kecskeméti diákok Multikar-robot fejlesztése újabb sikereket ért el

Újabb versenysikereket könyvelhetett el a Kandó Racing Team két tagja, Giricz Dávid és Csollár Ferenc. A diákok Multikar-robot fejlesztése három helyen is megmérette magát az elmúlt hetekben.

Sebestyén Hajnalka

Giricz Dávid (balra) és Csollár Ferenc ismét bizonyított. Beküldött fotó

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Technikumában működő csapatot jelenleg Ladányi Sándor szakoktató, elektronikai szakmafelelős vezeti, és segíti a srácok munkáját. Az új sikerekről Giricz Dávid mesélt. Az Országos Elektronikai Konstrukciós versenyen I. helyezést értek el. A Szegedi Informatikai Innovációs versenyen pedig II. helyen végeztek. Remekeltek az Országos Ifjúsági Tudomány és Innovációs versenyen is, melynek eredményét a tanév végére várják. 

A közös munkájuk, a Multikar 2.0 az ipari robotok kisebb változata. Olyan kis- és középvállalkozások számára fejlesztették ki, amelyek számára nem elérhető a drága fenntartású ipari robottechnika, a Multikarral viszont megoldhatnák a félautomata folyamatokat. Akár nagyobb távolságból is irányítható. A robotkarral ellátott kis jármű képes rakodási és szállítási folyamatok elvégzésére is. A szerkezet könnyen átépíthető és fejleszthető. Kategóriájában olcsón előállítható. A legtöbb alkatrészét 3D technológia segítségével, többnyire hőre könnyen lágyuló műanyagból nyomtatják, mely ráadásul részben környezetbarát is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában