Galériával

2022.04.02. 15:10

Bejárást tartottak és átadták a két új kommunális eszközt Nagybaracskán

Az utóbbi időszakban elkészült fejlesztéseket tekintette meg Bögi István polgármester, Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselő és Vedelek Norbert alelnök péntek délután. Megnézték a Füzes-szigeten épült turisztikai fogadó épületét, a hamarosan megnyíló minibölcsődét, a felújított óvodát és iskolát, majd átadták a két fűnyíró traktort, amit a legutóbbi Magyar Falu Programból vásároltak 15 millió forintból.

Márton Anna

Két fűnyíró traktort is vásárolt a település. Fotó: Márton Anna

Bögi István polgármester elmondta, hogy a minibölcsőde több mint 35 millió forint Magyar Falu Program támogatásból jött létre. A turisztikai épület 117 millió forintos Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati támogatásból valósult meg. Energetikai felújítást hajtottak végre a művelődési ház, az iskola és az óvoda épületében, összesen 229 millió forint pályázati támogatásból. A pedagógusok társadalmi munkában a folyosó festését is megoldották.

 

– Minden alkalommal és minden körülmények között fontos az, hogy meg tudjuk köszönni egymásnak azt, ha egy közösségért mindenki a saját maga területén helyt áll és segíti a közösséget. Itt nálunk Nagybaracskán kézzelfogható azon együttműködés, amit az elmúlt években megvalósított projektek révén. Úgy gondolom, hogy kézzel fogható az az együttműködés a Magyar Kormány, a helyi önkormányzat és a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, a pedagógus gárda, az önkormányzati dolgozók között. Mindenki a saját területén igyekszik a legtöbbet tenni, az itt élőket szolgálni és a közös céljaink eléréséért tenni. Mindnyájuknak köszönöm a munkájukat. A Magyar Kormány a Magyar Falu Program pályázat segítségével, azt a célt tűzte ki, hogy segítse a kis településeket abban, hogy élhetővé tegyék a környezetüket, ebből a támogatásból sikerült ezt a két fűnyíró traktort vásárolni – fogalmazott köszöntőjében Bögi István.
 

Összesen 15 millió forintos támogatásból vásároltak két fűnyíró gépet, így rendezettebb köztereket alakíthatnak ki a jövőben. 

A polgármester köszönetét fejezte ki  Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselőjének a pályázatokban és a hétköznapi problémákban nyújtott segítségéért. 
 

Zsigó Róbert. Fotó: Márton Anna

Zsigó Róbert köszöntőjében emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy már elég régóta tartanak polgármesteri találkozókat a választási kerületben, amikor a polgármesterekkel megbeszélik az aktuális munkákat és a problémákat. Egy ilyen alkalommal vetették fel az elöljárók, hogy ugyan vannak milliárdos és százmillió forintos pályázatok, de nekik nincs önerejük és nem tudnak pályázni ilyen nagy összegekre. Akkor vetették fel a 10-20 millió forintos projektek lehetőségét. Gyakorlatilag addig nem nagyon tudtak fejleszteni a kis települések. 
 

– Nagyon fontos volt a kormány szempontjából, hogy fejlesszük a településeket és a kis településeket is. 

Azt gondoljuk, hogy el kell érnünk, hogy akik ilyen településen élnek ők is megfelelő színvonalon tudják igénybe venni az állam vagy az önkormányzat által nyújtott egészségügyi, oktatási, szociális szolgáltatásokat. A Magyar Falu Program, amit az ötezer fő alatti kis települések vehetnek igénybe 2019-ben indult. Két és fél év alatt a választókerületem 24 településén 207 nyertes pályázaton hárommilliárd forintnyi fejlesztést nyertek el a kis települések – mondta Zsigó Róbert. – Nagyon sok helyen sikerült fejleszteni. Hozzátette: sok még a teendő, s ő azért fog dolgozni a jövőben is, hogy Nagybaracskán jobb legyen élni. Ha ebben szükség van az ő munkájára, akkor továbbra is számíthatnak rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában