Törzshely 2022

2022.04.23. 12:24

A lelkiismeretes vendéglátásra született a kecskeméti Beszélő Köntös

A kanyarban előzött Bibó Andris és Hódi Gergő, amikor a pandémia kellős közepén, tavaly nyáron elindították a lokálpatriotizmust és a minőségi vendéglátást középpontba állító bárjukat, a Beszélő Köntöst Kecskeméten. Szerencsére a siker jött szembe velük, amit az is igazol, hogy Törzshely játékunkban a legnépszerűbb kecskeméti vendéglátó­helynek szavazták meg az olvasók.

Horváth Péter

Bibó Andris és Hódi Gergő Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Két általános iskolás osztálytárs, gyerekkori barát közös álma volt a Kéttemplom közben tavaly, a Múzeumok Éjszakája napján nyílt Beszélő Köntös. 

– Már a középiskola végén elhatároztuk, hogy egyszer közös helyünk lesz, de komolyabban öt évvel ezelőtt kezdtünk beszélni róla. Miután részletesen kidolgoztuk a terveinket, jött a lehetőség, hogy kibéreljük azt a helyet, ahol most is vagyunk – mondta Gergő az indulásról. 

Nem állt előttük könnyű munka, sok mindent fel kellett újítani a Kik-For által biztosított, önkormányzati tulajdonú épületen, amit saját forrásból fedeztek, és sokszor maguknak is szerszámot kellett ragadniuk. 

– Jókora lelkesítő támogatást kaptunk a családtól és a barátoktól, és az is előfordult, hogy besegítettek a felújítási munkálatokba. Voltak olyanok is, akik kételkedtek a sikerünkben, hiszen a járvány közepén kezdtük megvalósítani az álmunkat, ráadásul fiatalok vagyunk, mindketten a húszas éveinkben, és túl fiatalnak tartottak ehhez bennünket. De azt hiszem, sikerült rácáfolnunk a kételyekre – mondta Andris. 

A vállalkozókedvű fiatalemberek ugyanis hittek álmukban, ami egy olyan bár létrehozása volt, ami Kecskemét értékeit közvetíti a betérőknek, és ahol nem mindennapos figyelmet kap a vendég. Mindezt magas, főleg Budapesten tapasztalható színvonalon akarták megvalósítani. 

– Vonzott az a kihívás, hogy olyan helyet csináljunk Kecskeméten, amilyen még nem volt – hangsúlyozta Andris, hozzátéve, hogy mindketten szeretnek emberekkel foglalkozni, ami a vendéglátásban adott, sőt elvárt tulajdonság. Andris vendéglátó vonalon tanult tovább és jó ideje a szakmában dolgozik, míg Gergő közgazdasági területen képezte magát. A különböző területen való jártasság egyben erősségüket is jelenti. 

– Andris a klasszikus vendéglátásban jártas, ő foglalkozik a vendégekkel, irányítja a munkatársakat. Én a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs osztályán dolgozom, az ott tanultakat is igyekszem belefordítani a marketingbe, a dizájn- és márkaépítésbe, emellett a közösségi oldalak kezelését és a kreatív munkát végzem. De a terveket persze közösen szőjük. Nagy egyetértésben dolgozunk, a világos feladatkörök miatt nincs súrlódás köztünk – mondta Gergő, rávilágítva, hogy a sikeres építkezésük mindenekelőtt való alapja barátságuk és az ebből fakadó bizalom. 

Gyakran hallani Kecskeméttel kapcsolatban, hogy kevéssé pezsgő a közösségi és az éjszakai élet. 

– Azon dolgozunk, hogy a Beszélő Köntössel ezt megcáfoljuk. Találkozási pont szeretnénk lenni. Az a jelképes hely, ami úgy él a köztudatban, hogy a helyiek idejárnak, és a váro­sunkba érkezők is ide ülnek be, ha egy igazi kecskeméti helyet szeretnének megtapasztalni. 

Ezért mi nem egy adott termékkörre, hanem Kecskemét tematikájára és a vendéglátás klasszikus élményére specializálódtunk. 

Az volt a célunk, hogy vendégeink mind az öt érzékükkel magukba szívhassák azt, ami Kecskemét – mondta Gergő. Ennek érdekében hamisítatlan kecskeméti enteriőr fogadja a betérőt, amiben megjelenik a város történelme, és ennek részeként persze a beszélő köntös legendája is. Különleges, a megyében eddig nem kapható italokkal várják az ízélményt keresőket. Mivel Kodály városa Kecskemét, hangsúlyt kap a zene is náluk, a hét adott napján élő zenei koncerteket szerveznek a kecskeméti zenekarok részére, és a Kodály Intézettel is szorosabbra fűznék a kapcsolatot. 

Vendégkörük arról árulkodik, hogy itt minden korosztály jól érzi magát, a fiataltól az idősig. Hosszú távú céljuk, hogy hozzájáruljanak a pezsgő kecskeméti élethez, és aki tőlük távozik, egy kis darab Kecskemétet is magával vigyen a szívében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában