Katolikus templom

2022.03.13. 09:23

Lourdes-i barlang épül Csólyospáloson

Nagyböjt második napján megkezdték a katolikus templom mellett épülő Lourdes-i barlang alapozását.

Pozsgai Ákos

Az egyházközség tagjai is bekapcsolódtak a munkába Fotó: Tapodi Kálmán

Gál József plébános az építkezés helyének megszentelése előtt szólt az összefogás erejéről, ami az önkormányzat és az egyházközség között megvalósult. Az időkapszulába a helyi általános iskolások és a Csólyos­pálosi Tamburás Együttes üzenetei is belekerültek. 

– A barlang megépítésével a Szűzanya oltalmába helyezzük Csólyospálost és az itt élőket – mondta Gál József, akinek elgondolásai alapján kezdődött meg a munka, amibe az egyházközség tagjai is bekapcsolódtak. 

– Nagy öröm ez számunkra, és szívesen segítünk az alapozásnál. A fizikai munkához meg hozzászoktam életem során – mondta el Szalai Ferencné. A 83 éves Gulyás Anna is ásót ragadott, és arról mesélt, hogy egy régi álma valósul meg a Lourdes-i barlang és a keresztút megépítésével. 

– Egy település önkormányzatának nemcsak az a fontos, hogy a közterületek fejlődjenek, hanem az is, hogy az egyházközség birtokában lévő területek is – mondta Á. Fúrús János polgármester, aki hozzátette: a kerítés felújítása, a homlokzat megvilágítása, a veszélyes fák kitermelése és újak ültetése is közös munka volt az egyházközséggel. 

A Jézus szíve templom kertjében már állnak annak a keresztútnak a stációi is, amit a júniusi templombúcsú idején szeretnének felszentelni. A 14 állo­másos kálvária domborműveit Barka Melinda porcelánkészítő és keramikus készíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában